Še 500 dni do olimpijskih iger v Sočiju

Po končanih olimpijskih igrah v Londonu nas loči še 500 dni do zimskih olimpijskih iger v Sočiju. V Sočiju trenutno potekajo gradbena dela, ki potekajo po načrtih. S tem je zadovoljen tudi Mednarodni olimpijski komite (MOK), ki je javno pohvalil organizatorje, da vse poteka v skladu z dogovori.

V kratkem naj bi na odboru za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Sloveniej (OKS) pripravili predlog za IO OKS, potekala pa naj bi tudi razprava o sistemu kriterijev oziroma norm za podelitev statusa kandidata za nastop na olimpijskih igrah posameznim športnikom.


Skakalni center je v Sočiju že zgrajen [foto: FIS]

Večkrat smo že govorili o tem, o neke vrste izhodiščih. Vprašati se moramo, koga želimo poslati na igre. Ali zgolj športnike z rezultatskimi ambicijami ali pa se okleniti tudi neke vrste razvojnega projekta in upoštevati rezultate skupaj s starostjo. Marsikaj bo seveda odvisno tudi od razpoložljivih sredstev. Podobno denimo velja za tiste najboljše, na katere najbolj računamo in bi jim radi pomagali pri kar se da dobrih pripravah. Ta sistem se je že obnesel, a je povezan s sredstvi,” 500 dni pred ZOI razmišlja direktor oddelka za vrhunski šport pri krovni olimpijski organizaciji Blaž Perko.

Na preteklih zimskih olimpijskih igrah v kanadskem Vancouvru je nastopilo 47 slovenskih športnikov.

Leave a Comment