Še ena zanesljiva veleslalomska zmaga Hirscherja

Na izjemno zahtevni veleslalomski preizkušnji v Alta Badii se je ponovno izkazal Marcel Hirscher in konkurenco ugnal skoraj za sekundo in pol. Drugi je bil Ted Ligety, tretji pa Thomas Fanara. Le za stotinko je zmagovalni oder zgrešil Alexis Pinturault.
Mladi Francoz je po prvem delu tekmovanja najmanj zaostajal za Hirscherjem, ki je najbolje smučal na prvi progi. Tretji čas je pripadel Fanaraju, medtem ko se Ligety nikakor ni znašel in je pristal šele na 7. mestu.


Hirscher ostaja v vrhunski veleslalomski formi (foto: GEPA)

V drugi vožnji se je vrstni red premešal, nekateri so zaradi strmega terena delali velike napake, spet drugi se niso znašli na načeti snežni površini. Najbolj sta se izkazala dva mladeniča, Švicar Gino Caviezel in Hrvat Filip Zubčić, ki sta imela prvi in drugi čas finalne vožnje, kar je pomenilo, da sta se veselila najboljših uvrstitev v karieri. Švicar je bil na koncu deveti, Hrvat celo sedmi. Pri vrhu sicer ni bilo velikih presenečenj. Ligety je z borbeno vožnjo skočil s sedmega na drugo mesto, v boju za zmago na današnji tekmi pa ni mogel sodelovati zaradi slabe prve vožnje. Hirscher je namreč pred 30-letnim Američanom imel več kot sekundo prednosti, ki je seveda na drugi progi ni zapravil. S tretjo veleslalomsko zmago v letošnji sezoni je Avstrijec zmanjšal zaostanek v skupnem seštevku svetovnega pokala za Kjetilom Jansrudom, ki je bil danes 14.

Nesrečno je preizkušnjo zaključil edini slovenski predstavnik Žan Kranjec. V cilj prve vožnje je prišel s 23. časom, a tik pred tem s smučjo zapeljal skozi zadnja vrata. Zaradi te napake je bil diskvalificiran.


Rezultati: Svetovni pokal .: Alta Badia :. Veleslalom (m)


Leave a Comment