Še ena zmaga za Rebensburgovo, Tina tretja

Ofterschwang v Nemčiji je alpske smučarke ponovno pričakal s pomladanskimi temperaturami. Že pred začetkom prve vožnje je bilo devet stopinj Celzija, do finala, pa se je še nekoliko ogrelo. Kljub temu so organizatorji dobro pripraili progo, ki je kar presenetljivo dobro zdržal nastope vseh tekmovalk.


Rebensburgova zanesljivo vodi v veleslalomski razvrstitvi svetovnega pokala. [foto: FIS/Facebook]

Današnji veleslalom je tako kot včerajšnjega dobila domačinka Viktroija Rebensburg, ki je bila najboljša v obeh vožnjah. Drugo mesto si je prismučala Američanka Lindsey Vonn, na zmagovalnem odru pa je tekmovanje spet zaključila tudi Tina Maze.

Črnjanka je bila po prvi vožnji na tretjem mestu, zaostajala je le za Rebensburgovo in Avstrijko Fenningerjevo. V najboljši peterici sta se znašli še Tanja Poutiainen in Irene Curtoni. V najboljšo trideseterico pa se je z velikim zaostankom več kot treh sekund uspelo uvrstiti tudi Ani Drev, medtem ko je Mateja Robnik zaostala preveč.


Tina Maze [foto: GEPA]

Finale je začela prav Drevova in z dobro vožnjo napredovala na končno 20. mesto. Daleč najhitreje pa je progo, ki jo je postavil ameriški trener, odpeljala Vonnova, ki se je iz šestega prebila na drugo mesto. Tekmovalke, ki so startale za njo ji namreč niso bile kos, Rebensburgova pa je kljub napaki na ciljni strmini imela dovolj veliko prednost iz prve vožnje, da je lahko drugič zapored slavila na domačem terenu.

S prvim tekom mogoče nismo najbolj zadovoljni, toda na taki postavitvi se za enkrat še ne znajdemo najboljše. Proga je bila precej mehkejša kot včeraj, tako da je vsako popravljanje zavoja stalo več časa kot včeraj. Zato je bil zaostanek po prvem teku malo večji. Žal se je za Matejo razpletlo tako, da je za las zgrešila trideseterico. Ana je maksimalno izkoristila številko ena v drugem teku in lahko ji samo čestitamo,” je po tekmi dejal trener Denis Šteharnik in dodal, da bo jutrišnji nastop Katarine Lavtar na slalomu zelo zahteven, saj je v Nemčiji napovedan dež, ki bo morda še zmehčal podlago.

Jutri dekleta čaka še slalomska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ofterschwang :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment