Shiffrinova prvič v tej zimi najboljša na slalomu

Najboljše smučarke sveta so se pomerile še na zadnji preizkušnji v letu 2014. Kühtai v Avstriji je po veleslalomu gostil še slalom, na katerem je slavila Mikaela Shiffrin pred Šarko Strachovo in Wendy Holdener. V prvem teku je nastopilo 62 tekmovalk, med njimi pa so bile tudi tri Slovenke – Tina Maze, Ana Bucik in Katarina Lavtar.

Mazejeva je s prvo vožnjo opravila odlično, saj je zaostala le za eno tekmico. To je bila mlada Američanka Mikaela Shiffrin, ki je postavila najhitrejši čas prvega dela tekmovanja. Črnjanka je bila po dveh tretjinah vožnje celo v vodstvu s 15. stotinkami sekunde naskoka, s spodnjim delom pa je bolje opravila Američanka, tako da je Mazejeva do cilja izgubila 3 desetinke sekunde.

Ana in Katarina sta imele s startnima številkama 55 in 62 pred seboj težje delo. Bucikova, ki je pred dvema tednoma v Areju prišla do točk svetovnega pokala, se je danes s progo dobro borila, na koncu pa ji do finalne vožnje ni zmanjkalo veliko časa. Zaostanek 3.18 sekunde jo je popeljal na 39. mesto. Katarini, ki je na Švedskem prav tako zabeležila uvrstitev med trideseterico, preboj v finale ni uspel, saj je postavila 46. čas voženj.


Shiffrinova je prvič v letošnji sezoni zmagala na slalomu (foto: GEPA)

Druga vožnja je potekala ob precej slabši vidljivosti, saj je v Kühtaiu začelo snežiti. Z zelo dobro vožnjo je vodstvo prevzela Švicarka Wendy Holdener, ki pa je nato priznala premoč Čehinji Šarki Strachovi, ki je bila v prvem teku tretja. Tini se vožnja ni posrečila tako kot v uvodu, tako da je prišla v cilj s petim časom, Shiffrinova pa je za tem z odlično predstavo prišla do zmage, sicer šele prve slalomske v letošnji sezoni.

Mazejeva je leto 2014, v katerem je zabeležila veliko število vrhunskih rezultatov, tako sklenila s šestim mestom. K seštevku točk je dodala še novih 40 in se tako ustavila pri izjemnih 732. Najbližja zasledovalka Anna Fenninger iz Avstrije zaostaja za 245 točk, še 42 manj pa jih ima Shiffrinova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kühtai :. Slalom (ž)


Leave a Comment