Shiffrinova z ogromno prednostjo do slalomske zmage v Aspnu

Američanka Mikaela Shiffrin je dočakala prvo zmago v svetovnem pokalu na domačih tleh. Včeraj je zmago na veleslalomu zapravila tik pred cilje, tokrat pa deklasirala konkurenco. Zmagala je namreč s tremi sekundami prednosti pred Slovakinjo Veroniko Velez Zuzulovo, tretja je bila Švedinja Frida Hansdotter.
Slovenska trojica, ki se je potegovala za točke svetovnega pokala, je ponovno razočarala. Katarina Lavtar je po slabem prvem vmesnem času tako kot včeraj, odstopila, Ana Bucik, od katere se sicer pričakuje največ, je zaostala več kot pet sekund in bila na koncu 41., Maruša Ferk pa se je uvrstila še dve mesti nižje.


Ana Bucik je bila 41. (foto: GEPA)
“Bilo je preveč spoštovanja in premalo tveganja. Konkurenca gre naprej, v teh ekipah ostajajo punce, ki se mečejo »na glavo«, za druge pa ni več prostora. Na tak način morajo smučati tudi naša dekleta, saj drugače ne morejo biti konkurenčna. Potrebujemo več drznosti in več tveganja. Če na tej progi nisi imel dovolj kontrole, si moral nenehno popravljati pod količkom, kar se je dogajalo našim puncam in s tem so izgubljale na času,” je bil po tekmi kritičen do svojih varovank odgovorni trener za tehnične in hitre discipline Denis Šteharnik.
Dekleta bodo sicer imela jutri še eno priložnost, saj bo še en slalom, ki bi prvotno moral biti v Leviju.


Rezultati: Svetovni pokal .: Aspen :. Slalom (ž)


Leave a Comment