Skaardal: “Organizatorji so naredili vse”


Tekmovalna proga [foto: Klemen Zibelnik, smucka]

Direktor tekem svetovnega pokala za dekleta Atle Skaardal je pohvalil organizatorje Zlate lisice, vendar pogojev za pravično izvedbo tekmovanja ni bilo.

Organizatorji so naredili vse, da bi pripravili dobro podlago. Ob desetih smo se odločili, da začnemo s tekmo in vidimo, kako se bodo razmere odvijale. Ko je izza oblakov posijalo sonce, se je stanje začelo slabšati. Predvsem v sredini proge, okoli slalomskega starta, je bilo najslabše. Glede na dejstvo, da je bilo na startu še 50 tekmovalk in druga vožnja, je bilo tekmo nemogoče izpeljati,” je razloge za odpoved tekmovanja obrazložil direktor tekem svetovnega pokala Atle Skaardal.

Kakšna pa je napoved za nedeljski slalom? Odgovor podaja Skaardal: “Na srečo je jutri slalom, čeprav bo tudi izvedba te tekme zelo težavna. Še danes bomo postavili progo in delali neposredno na liniji smučanja, ki jo bomo skušali čim bolj utrditi. Potrebno bo videti, kako bo sneg reagiral. Upam, da nam bo uspelo. A pred nami je težak izziv, saj je stanje snega takšno, da ga je težko obdelovati. Vsi se bomo trudili za uspeh, a zagotovil ni nobenih.

Leave a Comment