Skakalci še čakajo na zaslužen denar

Pred četrtkovo novinarsko konferenco smučarjev skakalcev so le-ti imeli s predsednikom zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasničem delovni sestanek, na katerem so razpravljali o pogodbah za novo sezono. Skakalci jih zaradi neizplačil obveznosti iz pretekle sezone še niso podpisali.


Ljubo Jasnič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V sredo denar na računih

Do fantov imamo dolg še iz pretekle sezone,” je uvodoma priznal Jasnič ter dodal: “V vladi Republike Slovenije sem imel po rebalansu proračuna pogovore v zvezi z nakazilo Smučarski zvezi Slovenije. Fantje bodo vse zapadle obveznosti na njihove račune dobili v torek, najkasneje v sredo. S tem bo celotna pretekla sezona zaključena.” Jasnič, ki je vidni član ene izmed političnih strank, je še dejal, da čez leto dni ne bo hud, če bo moral na vladi znova urgirati zaradi sredstev države. “Najslabše bi bilo, če ne bi bilo nobenih povračil, kar bi pomenilo, da ne bomo deležni vrhunskih rezultatov,” je zaključil Jasnič.

Lani podobna zgodba

Lani so skakalci prav tako čakali na obljubljen denar po pogodbenem roku, zato so stopili skupaj kot ekipa in se odločili, da se do prejema denarja v javnosti ne bodo pojavljali s sponzorji. Nekaj podobnega načrtujejo tudi v letošnji sezoni.

Leave a Comment