Skakalke tretjič na svetovno prvenstvo

Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Val di Fiemmu je pred vrati. Na tekmovanju bodo tretjič nastopile tudi dekleta, ki jih v petek čaka posamična preizkušnja. Slovenske barve bodo branile Maja Vtič, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Katja Požun.


Urša Bogataj, Maja Vtič in Špela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Glavni trener ženske ekipe Matjaž Triplat je s potekom priprav zadovoljen: “Na Ljubno je bila resnično fantastična kulisa. V vseh pogledih je bilo to najlepše organizirano tekmovanje za svetovni pokal. Na nedeljski tekmi sem resnično užival v skokih dekleta, za kar se jim zahvaljujem. Imamo še rezerve. Osredotočeni moramo biti na napake, ki jih moramo minimalizirati. Z enakim pravim pristopom bomo tudi nadaljevali sezono. Ekipa se je sestavila po kriterijih, ki so se postavili na začetku sezone. Podaljšali smo jih celo do konca japonske turneje, v upanju, da dobimo še peto tekmovalko, ki bi nadomestila kakšno v primeru nevšečnosti. V to ekipo verjamem. Cilji so enkrat do enkrat do šestega, enkrat do 12. in dvakrat do 30. mesta. Na ekipni mešani tekmi pa uvrstitev do šestega mesta.

Na svetovnem prvenstvu pričakujem samo to, da bom normalno skakala. Podobno mi je letos že nekajkrat uspelo. V kolikor mi to uspe, bom zadovoljna,” je menila Urša Bogataj, podobnega mnenja pa je bila tudi Maja Vtič: “Od svetovnega prvenstva pričakujem, da mi bosta uspela dva dobra skoka. Kam me bo to pripeljala, bom videla na tekmovanju.

Špela Rogelj je nekaj besed namenila tudi možnosti o osvojitvi kolajne: “Medaljo lahko dobijo le tri, zanjo pa se poteguje kar nekaj skakalk. Potrudila se bom. V kolikor bo medalja, bo super, drugače pa nekaj slabše, vendar bom zadovoljna. Vedno je lahko še boljše, saj se v mojih skokih še vedno pojavljajo napake, ki me oddaljujejo od super rezultatov. To bom poskusila odpraviti.

Slovenke so včeraj dopotovale v Val di Fimme, kjer jih danes že čaka uradni trening.

One Comment

  1. Pingback: Smucka.com – Goran Janus: “Po novoletni turneji rezultati sunkovito navzgor”

Leave a Comment