Skube 16. na slalomu evropskega pokala

Tekme evropskega pokala alpskih smučarjev se nadaljujejo v francoskem Chamonixu, kjer je bil danes na sporedu prvi izmed dveh večernih slalomov. Prvi izmed 97. tekmovalcev se je na pot po progi podal ob 18. uri, za nove točke pa se je borila tudi sedmerica naših fantov.

V zelo močni konkurenci – nastopili so namreč tudi domači smučarji Steve Missillier, Alexis Pinturault, Jean-Baptiste Grange in Julien Lizeroux – se je v prvi vožnji najbolje znašel Matic Skube in postavil 27. čas, njegov zaostanek za vodilnim Missillierem pa je znašal sekundo in 41 stotink. Priložnost za še en nastop na progi Les Planard sta dobila še Filip Mlinšek in Štefan Hadalin, ki sta bila po prvem teku na 55. oziroma 60. mestu.


Matic Skube [foto: GEPA]

Skube je v drugo nastopil odlično in postavil peti čas voženj, kar ga je na koncu popeljalo na 16. mesto, do zmage pa je prišel Grange. Mesto za njim je zasedel David Ryding iz Velike Britanije, tretji pa je bil Italijan Riccardo Tonetti. Hadalin je napredoval na 42. mesto, medtem ko je Mlinšek odstopil.


Rezultati: Evropski pokal .: Chamonix :. Slalom (m)


Leave a Comment