Slalom za 52. Pokal Vitranc bo začel Pinturault

Potem ko je žreb startnih številk za veleslalom, ki ga je dobil Američan Ted Ligety, potekal na sestanku vodij ekip, je bil, kot leta poprej, žreb za nedeljski slalom izveden javno. Najboljšo petnajsterico slalomistov v svetovnem pokalu je tako lahko videla množica obiskovalcev, ki se je zbrala na parkirišču pred dvorano Vitranc v Kranjski Gori.


Marcel Hirscher je izvlekel štartno številko dve [foto: GEPA]

Največ sreče pri žrebu je imel Francoz Alexis Pinturault, ki je izvlekel enico. Takoj za njim se bo na progo podal vodilni v svetovnem pokalu Avstrijec Marcel Hirscher, lanskoletni zmagovalec slaloma v Kranjski Gori Šved Andre Myhrer pa bo nastopil kot peti tik pred Ivico Kostelićem. Hrvat, ki je poleg Ligetyja ljubljenec slovenskega občinstva, je zopet presenetil z dobro slovenščino in se zahvalil vsem slovenskim navijačem, ki so ga toplo pozdravili že na veleslalomski tekmi.

Spet bo nastopila šesterica Slovencev. Najboljši slalomist letošnje sezone Mitja Valenčič bo nosil številko 22, Miha Kuerner 47, Matic Skube 62, Patrick Jazbec 70, Žan Kranjec 72 in Martin Čater 78.

Prva slalomska vožnja bo ob 9.30, veliki finale pa ob 12.30.


Startna lista: Svetovni pokal .: Kranjska Gora :. Veleslalom (m)


Leave a Comment