Slavil Lau, Pintar izpadel v osmini finala

Rjukan ta teden gosti najboljše telemark smučarje sveta. Danes je bila na sporedu tekma v paralelnem sprintu na izpadanje. Disciplina, s katero telemark želi priti pod okrilje olimpijskih iger, je izpadla fenomenalno, saj smo videli veliko zanimivih dvobojev in pa tudi kar nekaj spektakularnih padcev.

Najbolje se je znašel Francoz Phill Lau, ki je v finalu opravil z Bennediktom Hollzmanom iz Nemčije, tretjega mesta pa se je veselil Švicar Bastien Dayer. Dobro je nastopil tudi slovenski predstavnik Luka Pintar, ki se je kot edini iz našega tabora prebil skozi kvalifikacije.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: Matevž Peršin/SZS]

Vse do konca je nudil dostojen odpor Tobbiasu Muellerju iz Nemčije, nekaj časa bil celo pred njim, na koncu pa je v ciljnem sprintu slavil Nemec. “Za mano je zelo naporen dan, ki se je začel že zgodaj zjutraj s kvalifikacijami v katerih mi je šlo vse po načrtih. Na žalost sem dobil zelo kakovostnega tekmeca in kaj več kot to, da sem bil do konca v igri za napredovanje nisem zmogel. S končnim dosežkom sem lahko zadovoljen saj sem resno ogrozil enega izmed kandidatov za končno zmago,” je po tekmi povedal Luka.

Dobro sta nastopila tudi preostala Slovenca, Matija Liška z 19. in Sašo Aleš z 20. mestom, ki pa sta za las ostala brez popoldanskih bojev na izpadanje. Matija Liška je po tekmi dejal: “Z rezultatom sem lahko zadovoljen saj sem obe vožnji v kvalifikacijah smučal dobro in bil blizu osmine finala. Verjamem, da jutri lahko presenetim in se uvrstim naprej.

V prvem teku sem po skoku storil napako, zato z današnjim rezultatom nisem najbolj zadovoljen. Upam, da mi jutri uspeta dve vožnji brez napak. Potem se lahko nadejam boljše uvrstitve,” je svoj nastop ocenil Sašo Aleš.

Jutri bo v Rjukanu na sporedu še ena tekma v paralelnem sprintu.

Leave a Comment