Slovenci pometli s konkurenco, Bartol razred zase

V Kranju so se danes na prvi tekmi za točke alpskega pokala merili mladi skakalni upi. Več kot zanesljivo je zmagal Tilen Bartol pred rojaki Tinetom Bogatajem, Matevžem Samcom, Blažem Pavličem in Žigo Jelarjem.


[foto: GEPA]

Bartol, ki je dobil tudi tekmo celinskega pokala v Planici prejšnji konec tedna, je danes konkurenco potolkel s 109.5 in 106.5 metri ter skupno 259,8 točkami. V finalu je eno mesto pridobil Tine Bogataj, ki je s 108 in 100 metri in 242,4 točkami dobil dvoboj za drugo mesto. Na najnižjo stopničko je prvič na mednarodni sceni stopil Matevž Samec, s 109 in 97.5 metri ter 239,7 točkami.
Tik pod odrom sta končala Blaž Pavlič z drugo oceno finala in domači matador Žiga Jelar, sicer vodilni v seštevku alpskega pokala po deveti od štirinajstih tekem. To, kar Slovenci kažejo že skozi celotno sezono alpskega pokala, torej izjemno prevlado, sta s sedmim mestom potrdila še evropski olimpijski prvak Timi Zajc in na devetem mestu Aljaž Osterc. Točke so pobrali še Lovro Kos, Nejc Toporiš, Nik Fabijan, Tomi Jovan in Jan Kus.

Jutri bo v Kranju na sporedu še ena tekma.


Rezultati: Alpski pokal .: Kranj


Leave a Comment