Slovenci s polno kvoto na Pokalu Vitranc


Mitja Valenčič [foto: GEPA]

Do nove tekme svetovnega pokala za moške nas loči manj kot 48 ur. V soboto se v Kranjski Gori namreč začne jubilejni – petdeseti – Pokal Vitranc, na katerem se bodo najboljši smučarji sveta pomerili v veleslalomu in slalomu. Organizator v Kranjski Gori je dovoljenje za izvedbo tekmovanja dobil že pred tednom dni, ko so prizorišče obiskali predstavniki Mednarodne smučarske zveze (FIS).

Organizatorju gredo na roko tudi vremenske razmere, zaradi katerih se scenarij iz Zlate Lisice zagotovo ne bo ponovil. Preko vikenda lahko tako ob vznožju proge Podkoren ter v sami Kranjski Gori, pričakujemo veliko število obiskovalcev, ki bodo poskrbeli za to, da bo 50. izvedba tekmovanja še posebej zanimiva. Poleg tekmovanja bodo v Kranjski Gori seveda poskrbeli tudi za bogat spremljevalni program.

Dva dni bomo imeli priložnost spremljati napete boje, predvsem za mala kristalna globusa. V seštevku veleslalomskih točk trenutno vodi Ted Ligety iz ZDA, največjo konkurenco pa predstavljata Norvežana Aksel Lund Svindal in Kjetil Jansrud ter Francoz Cyprien Richard, v slalomu pa lahko pričakujemo srdit boj med Hrvatom Ivoco Kostelićem in Francozom Jeanom-Baptistom Grengeom.

Tako v soboto, kot v nedeljo, bomo lahko navijali tudi za šesterico naših smučarjev. Na veleslalomu bodo slovenske barve branili Matic Skube, Miha Kuerner, Aleš Gorza, Janez Jazbec, Patrick Jazbec in Žan Kranjec, na slalomu pa Skube, Kuerner, Mitja Valenčič, Bernard Vajdič, Klemen Kosi ter Mišel Žerak ali Patrick Jazbec.

Leave a Comment