Slovenske mladinke tretje v štafeti na MSP

Za konec mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v turškem Erzurumu so slovenske smučarske tekačice osvojile bronasto kolajno v štafeti 4 x 3,3 km. Anja Eržen, Anamarija Lampič, Lea Einfalt in Nika Razinger so tekle izvrstno in za zmagovalno štafeto Rusije (34:06,1), ki se je izkazala v klasični tehniki, zaostale za 13,5 sekunde, za srebrnimi Švedinjami pa le za desetinko.

S kolajno so dekleta uresničila svoje napovedi, da se bodo borila za najvišja mesta in so se po velikem uspehu znala tudi prešerno veseliti. Prva je startala Anja Erzen, ki si je v štafetnih preizkušnjah kljub mladosti nabrala precej izkušenj tudi že na največjih tekmovanjih v članski konkurenci. “Bilo je v redu, čeprav smo imele malo smole. Startni seznam so sestavili po lanskih rezultatih štafete, zato smo imele startno številko 6 in smo nastopile čisto levo. To v ovinku ni bilo dobro. Ni nam preveč ugajalo. Drugače pa je bilo v redu. Vse smo zelo zadovoljne. Naš cilj je bila kolajna. Super,” je bila zadovoljna Erženova.


Nika Razinger [foto: OK Erzurum/Facebook]

Anamarija Lampič se je izkazala že v posamičnih nastopih in je tudi v štafeti dala vse od sebe. “Začela sem rezervirano, čeprav sem tekmice kmalu ujela. Do predaje smo tekle skupaj. Kolajna je zame zelo dobra motivacija. Zelo sem ponosna, da smo bile tretje,” je dejala Lampičeva, ki bi si do konca sezone še rada nabrala nekaj izkušenj na tekmah celinskega pokala.

Bilo je super. Dobro sem se počutila, tako da sem skoraj ujela Švedinjo, ki je bila pred nami. V redu je. Vse smo tekle po svojih najboljših močeh, tako da je na koncu zadostovalo za tretje mesto,” je po svoji drugi kolajni v Erzurumu povedala Lea Einfalt, ki bo do konca sezone nastopila na dveh celinskih pokalih na Rogli in v Dobbiacu.

Zadnja je na progo šla mladinska svetovna prvakinja v skiatlonu Nika Razinger. “Bilo je težko. Od začetka do konca je bilo treba iti na polno. Drugače je bilo v redu, le v finišu je malo zmanjkalo do srebra,” je dejala Razingerjeva.

V štafeti mladincev na 4 x 5 km Slovenci niso tekmovali.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum


Leave a Comment