Slovenske skakalke srebrne


Urša Bogataj [foto:Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenske skakalke so na mladinskem svetovnem prvenstvu v italijanskem Val di Fiemmu osvojile srebrno medaljo. Urša Bogataj, Barbara Klinec, Anja Javoršek in Špela Rogelj so namreč zaostale le za Japonkami (Yuki Ito, Haruka Iwasa, Yurina Yamada, Sara Takanashi), tretje so bile Francozinje Lea Lemare, Marie Hoyau, Julia Clair in Coline Mattel.

V slovenski ekipi je najbolje nastopila Urša Bogataj (97,5 m; 99,0 m), ki je bila od naših najuspešnejša tudi na torkovi posamični preizkušnji. “Na mladinskem svetovnem prvenstvu mi je uspelo nastopiti sproščeno. S posamično preizkušnjo nisem povsem zadovoljna, saj sem vedela, da znam bolje. Vseeno pa ni bilo tako slabo. Na ekipni tekmi pa sem še nekoliko bolje nastopila. Vladal je zelo dober ekipni duh in nam je tudi zaradi tega uspelo. Doma imam dovolj prostora za vse medalje iz mladinskega svetovnega prvenstva. Vse tri dosedanje medalje mi veliko pomenijo, predvsem zadnje in lanskoletna. Lani smo bile močne, saj smo konkurenco ugnale za veliko točk. Letos nihče ni pričakoval, da bi lahko tako visoko posegle. Po treningu skoraj nismo imele možnosti za stopničke, zato sem vesela tega uspeha,” je po tekmi dejala Urša. Svoj košček k celotnemu mozaiku pa so pristavile tudi preostale tri skakalke in naše skakalke so se lahko veselile nove medalje. Ekipna tekma je bila tokrat na sporedu tretjič in prav na vseh so naše skakalke osvojile medaljo. Lani so bile v Liberecu zlate, leta 2012 v Erzurumu na premierni preizkušnji pa bronaste.


V ekipi je bila tudi Anja Javoršek [foto:Klemen Zibelnik/smucka]

Že četrte medalje na mladinskih svetovni prvenstvih se je razumljivo razveselila tudi Špela Rogelj: “Tekma je bil super. Medalje nismo pričakovale, upale smo na boj za bron. Dobile smo srebrno, kar je super za moje zadnje mladinsko svetovno prvenstvo. Pokazala sem boljše skoke kot včeraj in na splošno sem zelo vesela. Mogoče je k uspehu pripomoglo tudi sproščenost pred tekmo, saj se nismo ozirale na rezultat temveč bolj na naše skoke. Doma imam dovolj prostora, prostor se bo našel tudi za kakšne druge medalje. Upam, da bom sedaj pričela zbirati nekoliko večje snežinke, kot jih dobimo na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Sedaj Bogatajeva in Rogljeva odpotujeta na naslednjo postajo svetovnega pokala v nemški Hinzenbach, kjer se jima bodo pridružile še Katja Požun, Maja Vtič, Eva Logar in Anja Tepeš.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme
Izjava: Urša Bogataj (.mp3)
Izjava: Špela Rogelj (.mp3)


Leave a Comment