Smučarji preizkusili podkorensko strmino

Pogled na tekmovalno progo. [foto: Klavdija Ahačič/smučka]

Alpski smučarji, ki so večinoma v Kranjsko Goro prispeli že včeraj zgodaj popoldne, so danes imeli priložnost prostega smučanja na tekmovalni progi v Podkorenu.

Ted Ligety [foto: Klavdija Ahačič/smučka]

Trening je uradno trajal le 45 minut, kljub temu pa so nekateri, med njimi tudi Ivica Kostelić, na stranski progi Podkoren 2 vijugali že dobre pol ure pred samim začetkom treninga. Prav Hrvat je požel največ zanimanja tako domačih kot tujih medijev, saj se namreč po eno mesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena spet vrača na tekme svetovnega pokala. Veliki kristalni globus bo težko ubranil, saj imata trenutno vodilni Beat Feuz in drugouvrščeni Marcel Hircher pred njim kar veliko prednost. Morda ima več možnosti za dosego globusa v slalomski razvrstitvi, vse pa bo jasno že v nedeljo.


Max Blardone [foto: Klavdija Ahačič/smučka]

Po treningu je bil videti zadovoljen Max Blardone, ki je poleg Hirscherja glavni favorit za veleslalomsko zmago. Bolj zadržan je bil Ted Ligety, ki je sicer v Kranjski Gori dosegel že serijo odličnih rezultatov, a v letošnji sezoni ni več tako prepričljiv.

Alexis Pinturault [foto: Klavdija Ahačič/smučka]

Matic Skube [foto: Klavdija Ahačič/smučka]

 

 

 

 

Leave a Comment