Smučarji v ponedeljek prvič na sneg

Glavne kondicijske priprave naših smučarjev se bodo počasi končale. Fantje so v zadnjih tednih trenirali v Planici in na Rogli, ki je tudi zadnji postanek pred odhodom na Passo Stelvio, kjer bodo prvič v sezoni prišli v stik s snegom. Trenutno se na Pohorju pripravljajo Boštjan Kline, Žan Kranjec, Martin Čater, Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Matic Skube, Miha Kuerner, Jan Kunc, Mišel Žerak, Jakob Špik in Žan Grošelj.


Smučarji se trenutno nahajajo na Rogli [foto: SZS]

Glavni trener moških ekip Klemen Bergant je spregovoril o dosedanjih pripravah in o treningih na Rogli: “V torek in sredo je bilo na sporedu testiranje, trenerka za telesno pripravo Nika Radjenovič, pa je z rezultati zadovoljna. V teh dveh mesecih so fantje naredili kar smo načrtovali in prepričan sem, da so pripravljeni na smučanje. Seveda bomo imeli v nadaljevanju še kaj kondicijskih treningov, toda glavno vlogo bo igralo smučanje. Fantje so včeraj prišli na Roglo, kjer bodo ostali do petka, nekaj jih je že odšlo na kolo, nekaj pa jih je treniralo na atletski stezi. Do jutri bodo treningi kar naporni, potem pa se bodo malo odpočili, da ne bodo na smuči odšli preveč iztrošeni. Mislim, da so kar nestrpni, da bodo končno odšli na sneg, vseeno je tri mesece premora kar veliko.

Ekipa bo v Italijo odpotovala v ponedeljek, treningi na snegu pa bodo potekali enajst dni. Bergant je opisal načrt dela: “Začeli bomo z veleslalomom, ki je na sporedu prva dva dneva, potem pa bomo tekmovalce razdelili glede na potrebe. Na dan lahko postavimo štiri proge in tudi v toliko skupin razdelimo tekmovalce, nato pa bomo delali individualno. Prejšnji teden sem bil tam in se vse dogovoril, pogoji bodo zelo dobri, naredili bodo kar bomo želeli. Postavila se bosta dva normalna veleslaloma in eden čez valove, na voljo pa bo tudi superveleslalomska proga, ki bo minuto dolga. Proge so na visoki nadmorski višini, ponoči mora podlaga še malo pomrzniti in teren bo res dober.

Leave a Comment