Smučarsko zvezo bo vodil Enzo Smrekar

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) se je na današnji seji seznanil z nepreklicnim odstopom Tomaža Lovšeta z mesta predsednika Smučarske zveze Slovenije z dnem, 31.5.2012. Na seji je ustno izjavil, da ne želi opravljati funkcije predsednika v odstopu. S tem mu prenehajo vsa pooblastila na SZS. Ker predsednika SZS lahko razreši zgolj skupščina, ga bo s polnimi pooblastili v času do izvolitve novega nadomeščal podpredsednik Enzo Smrekar, dosedanji podpredsednik. Kot je dejala direktorica SZS Barbara Kürner Čad je za 3. julij napovedana volilna skupščina, kjer bodo delegati izbrali novega predsednika.


Na Smučarski zvezi se je danes trlo novinarjev [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Člani izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije
Predsednik: Tomaž Lovše
Podpredsednika: Enzo Smrekar, Janez Živko
Člani: Tomaž Blažon, Ljubo Jasnič, Janez Kocijančič, Janez Dekleva, Blaž Lešnik, Srečko Medven, Tomaž Pogačar, Mitja Praznik, Samo Štante, Peter Zupan

Lovše na seji, Kocijančič raje na dopust

Na seji je bil prisoten tudi Tomaž Lovše, ki je vsem članom vnovič predstavil celoten potek dogodkov na 48. Kongresu FIS v Južni Koreji. “Poglejte, v četrtek dopoldan so se odzivali na moje domnevne grožnje. Heinz Gurnter, tesen sodelavec Gian-Franca Kasperja, me je ob treh, torej dve uri pred glasovanjem, vabil na kavo. Če nekdo grozi, ga verjetno ne vabiš na kavo,” je novinarjem razlagal zdaj že nekdanji prvi mož SZS in spregovoril tudi o grozilnih sms sporočilih. “Obstaja film, ki se imenuje napaka v prevodu. Moji sms-i, ne tisti, ki jih je objavilo Delo, ampak te, ki jim imam tu, so verodostojni. Z rumeno so lepo označeni deli, ki so bili uporabljeni, pa tudi kakšna beseda, ki je bila prirejena. Tak primer priredbe so sporočila za Vedrana Pavleka, ki naj bi mu napisal, da v kolikor bo glasoval za nas, bo nagrajen. Original pa se glasi, v kolikor boš glasoval za nas, ti bom večno hvaležen in te bom podpiral oziroma in bom koristen. Znova poudarjam, da nikomer nisem grozil. Nisem pošiljal nobenih email sporočil. To je za enega izmed slovenskih spletnih medijev potrdil tudi Gian-Franco Kasper, s to izjemo, da je zamenjal email sporočila s SMS sporočili. SMS sporočila sem pošiljal Janezu Kocijančiču, Vedranu Pavleku in Heinzu Gurtnerju. Ostalih sporočil na mojem telefonu ni, kar je potrdil tudi sodni izvedenec za informatiko,” je po seji menil Lovše. Drugi glavni akter zgodbe Janez Kocijančič se je raje kot predstavitev svoje zgodbe odpravil na dopust in za medije ni dosegljiv.

SZS s skopim sporočilom

V sporočilu za javnost, ki so jo poslali iz Smučarske zveze Slovenije so zapisali: “Smučarska zveza Slovenije se distancira od ravnanja Tomaža Lovšeta na 48. Kongresu FIS v Južni Koreji, ki ni imelo podlage v predhodnih sklepih IO SZS. IO se zaveda okrnjenega ugleda, ki je za Smučarsko zvezo Slovenije nastal na 48. Kongresu FIS in si bo prizadeval k povrnitvi le-tega, doma in v mednarodnem prostoru.

Seja je potekala za zaprtimi vrati. Že pred zaključkom jo je jezno zapustil Ljubo Jasnič, kar lahko smatramo tudi kot nezadovoljstvo nad odločitvami. Po mnenju Živka je Jasnič sejo najverjetneje zapustil, ker je nasprotoval temu, da bi z Lovšetom danes sploh opravili kakršnokoli diskusijo.

One Comment

  1. Pingback: Smucka.com – Je bilo lobiranje usodno za Lovšeta?

Leave a Comment