SP: 13. mesto za Tino Maze


Tina Maze [foto: Klemen Zibelnik]

Hrvaška prestolnica je danes gostila peti slalom sezone svetovnega pokala za ženske. Pogoji za nastope 66. tekmovalk so bili v prvi vožnji zelo zahtevni, saj je bila celotna proga Crveni spust zavita v meglo. Slovenske barve so branile tri smučarke – Tina Maze s startno številko 8, Maruša Ferk s številko 27 in Katja Jazbec s številko 56.

Med prvimi tekmovalkami, ki so se spopadle s slabo vidljivostjo, je bila najhitrejša Marlies Schild iz Avstrije, Nemka Maria Riesch, ki je startala šesta po vrsti pa je za njo zaostala 0.76 sekunde. Tina Maze je smučala dobro, a je njen zaostanek za vodilno znašal 2.18 sekunde, kar je bilo po prvi vožnji dovolj za 14. mesto. S številko 21 je zelo dobro vožnjo prikazala še Italijanka Manuela Moelgg, ki je prišla na drugo mesto, s tem, da je za Avstrijko zaostala 19 stotink.

Razlike med časi smučark so bile v prvem teku kar velike, tako da je smučarka na 30. mestu za vodilno zaostajala kar štiri sekunde. Maruša Ferk in Katja Jazbec sta svojo nalogo opravili solidno, a imeli nekaj nesreče, saj sta zasedli 31. in 32. mesto, od finalne vožnje pa ju je ločilo 53 oziroma 82 stotink.

Po 18. uri, ko se je začel drugi tek, so bile razmere na progi nekoliko boljše. Zelo dobro je nastopila Francozinja Sandrine Aubert, ki je startala 10. po vrsti in dolgo časa držala vodstvo. Tina, ki je startala kot 17., je smučala dobro in prišla na tretje mesto, zaostanek za Francozinjo pa je znašal pol sekunde. Do četrte slalomske zmage v sezoni je prišla Marlies Schild, druga je bila Maria Riesch, tretja Manuela Moelgg, Tina pa je bila na koncu 13. S tem nastopom je prišla do novih 20. točk za svetovni pokal.

Trener Jernej Koblar je spregovoril o pogojih na progi ter o nastopih Maruše in Katje: “Na začetku je bila kar močna megla. Nekatere vmes so imele res dobre pogoje, Maruša pa ni imela ne najboljših ne najslabših, pri Katji pa je bilo zopet precej slabo. Maruša je bila, kolikor sem videl, premalo odločna. Mislim, da se ji še vedno malo poznajo vsi ti padci. Od 27. do predvčerajšnjim ni mogla trenirati. Še vedno čuti malo bolečin v boku, na katerega je padla. Katja je šla v zgornjem delu v redu, v spodnjem delu pa sta imeli obe preveliko spoštovanje pred strmino, nista bili tako odločni, kot bi morali biti in do konca se je preveč nabralo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zagreb :. Slalom (ž)
Izjava: Jernej Koblar (.mp3)


Leave a Comment