SP: Flandru stopničke ušle za las


Rok Flander [foto: Oliver Kraus/FIS]

Na današnji tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu v italijanskem Limone Piemontu je Rok Flander spet dokazal kako odlično je pripravljen. Po šestem času iz kvalifikacij je Rok po težavah z vezjo osvojil nehvaležno četrto mesto.

V dopoldanskih kvalifikacijah si je Rok s šestim mestom zagotovil nastop med šestnajsterico najboljših. V osmini finala se je pomeril z Rusom Andreyom Sobolevim. V obeh vožnjah je bil slovenski deskar boljši in se prepričljivo uvrstil v četrtfinale, v katerem je izločil Švicarja Kasperja Fluetscherja. Usodno pa je bilo polfinale. V prvi vožnji je Flander Italijana Aarona Marcha prehitel za 17 stotink, tudi v drugi je bil že blizu zmage in napredovanja, ko se mu je pripetila velika smola. “Nekaj vratic pred ciljem mi je počila vez in končal sem v snegu. Bil sem blizu velikega finala, a žal tokrat ni šlo,” je o težavah povedal Flander, ki je v boju za tretje mesto po težavah z opremo moral priznati premoč še Švicarja Rolandu Haldiju.

Kljub težavi sem z rezultatom zadovoljen. Vse moje vožnje danes so bile vrhunske in po včerajšnjem spodrsljaju sem dokazal, da sem še vedno v stiku z najboljšimi in to mi daje dodatno motivacijo. Vsi smo zelo zadovoljni in gremo naprej, čaka nas še precej dela,” je še dodal Rok, ki jutri odhaja čez lužo, kjer bo pred naslednjo tekmo opravil še nekaj treningov. V velikem finalu se je zmage razveselil Italijan Roland Fischnaller, drugo mesto je zasedel March, tretji pa je bil Haldi.

Ostali naši tekmovalci se žal niso uvrstili v finalno vožnjo. Še najbližje je bil, na 21. mestu z 2.38 sekunde zaostanka za vodilnim časom kvalifikacij, Rok Marguč. Izidor Šušteršič je končal na 23., za njim pa na 25. mestu Jernej Demšar ter Jure Hafner na 31. mestu in kot zadnji slovenski predstavnik, Žan Košir na 40. mestu.

Pri dekletih, kjer je slavila Švicarka Patrizia Kummer, je bila edina naša predstavnica Glorija Kotnik 20.

Svetovni pokal se sedaj seli v Telluride (ZDA), kjer se bodo tekmovalci pomerili v paralelnem veleslalomu še na zadnji letošnji preizkušnji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Limone Piemonte :. Paralelni slalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Limone Piemonte :. Paralelni slalom (ž)


Leave a Comment