SP: Kostelić dobil tudi wengenski slalom


Ivica Kostelić [foto: GEPA]

Smučarje v švicarskem Wengnu so danes pričakale visoke temperature, ki otežujejo tekmovanja po celi Evropi. Po superkombinaciji in smuku je prišel na vrsto še slalom za svetovni pokal, ki je potekal po progi Maennlichen/Jungfrau. V prvem teku se je mimo 66-ih vrat podalo 63 tekmovalcev, med njimi tudi trije Slovenci.

Peti slalom sezone se je začel ob 10.20 z nastopom Francoza Jean-Baptista Granga, katerega je takoj prehitel Avstrijec Marcel Hirscher in sicer za 12 stotink sekunde. Vodilni v seštevku točk Hrvat Ivica Kostelić, ki je startal peti po vrsti, je zasedel drugo mesto, z devetimi stotinkami zaostanka za Avstrijcem. Razvrstitve pri vrhu se niso spremenili, nekaj tudi po zaslugi razmer na progi, ki so se počasi slabšale.

Mitja Valenčič je nosil startno številko 17. Nastop mu ni uspel najbolje, tako da je v cilj prišel z zaostankom 2,35 sekunde. Po koncu prvega teka je pristal na 24. mestu. Matic Skube je s številko 39 začel solidno, potem pa približno na polovici proge naredil napako in odstopil. Miha Kuerner se z visoko startno številko 62 ni uspel uvrstiti v finale in je končal na 47. mestu.

V drugo je Valenčič nastopil nekoliko bolje in postavil osemnajsti čas voženj, kar je bilo na koncu dovolj, da je zasedel 23. mesto. Z odlično formo je nadaljeval Kostelić, ki je Hirscherja premagal za kar 93 stotink sekunde, še šest stotink počasnejši pa je bil Grange. Sledil je Kanadčan Michael Janyk in Avstrijec Mario Matt, ki sta se po zaslugi odličnega finalnega nastopa povzpela iz 17. oz. 23. mesta. Za nameček je Avstrijec postavil še najboljši čas druge proge.

Trener Pavli Čebulj je po tekmi dejal, da danes ekipa z rezultati ne more biti zadovoljna, saj so ciljali višje. “Valenčič ni smučal dobro predvsem v zadnjem delu obeh voženj, kjer je izgubljal največ časa,” so bile besede Čebulja. Tudi zato bo Valenčič v naslednjih dneh posvetil veliko časa treningom slaloma, medtem ko bo veliko število smučarjev iz ekipe nastopilo na tekmah FIS in evropskega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Wengen :. Slalom (m)


Leave a Comment