SP: Maruša Ferk pred Tino Maze


Maria Riesch [foto: GEPA]

Kanadski Lake Louise je danes gostil prvi ženski smuk sezone svetovnega pokala. Tekmovalke so imele na 2441 metrov dolgi progi dobre pogoje za nastope, za točke pa se je borilo 57 smučark. Slovenske barve so branile Tina Maze, ki je startala 29. po vrsti, Maruša Ferk, s startno številko 37 ter Ana Kobal, ki je nastopila zadnja. Najboljšo vožnjo je pokazala Nemka Maria Riesch, ki je tako še povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugo mesto je osvojila Američanka Lindsey Vonn, ki je zaostala za 12 stotink sekunde, 21 stotink zaostanka pa je na tretje mesto popeljalo Avstrijko Elisabeth Goergl.

Tina je z vožnjo začela dobro, potem pa naredila nekaj napak, zaradi katerih je skozi celotno vožnjo zaostajala za najhitrejšimi. Ob prihodu čez ciljno črto je zasedla 18. mesto, nakar je zdrsnila na končno 21. Maruša je za tem prikazala podobno vožnjo in bila za dobri dve desetinki hitrejša, kar jo je popeljalo na končno 17. mesto. Ana je danes prvič v karieri nastopila na tekmi za svetovni pokal in postavila 52. čas voženj.

Trener hitrih disciplin Gregor Šparovec je po tekmi spregovoril o nastopih Maruše in Ane: “Maruša je bila super, najbolj me veseli to, da je znanje iz treningov prenesla na tekmo in to še nadgradila. Ana je prvič nastopila na tekmi svetovnega pokala. Potrebuje še nekaj kilometrov, preizkušenj in učenja. Drugače kot to, da jo vzamemo zraven se ne more učiti, zato smo se odločili za to. Pokazala je korajžo, saj so se ji včeraj prvič zgodile stvari oziroma je prvič doživela določene stvari, saj so se pred njo dve tekmovalki poškodovali. Morala je čakati na startu, prisotni so bili helikopterji in take stvari niso enostavne. To je prespala in danes vsaj v zgornjem delu pokazala napredek. Ima še težave, toda skozi sezono ali pa skozi leto ali dve bo to odpravila.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)Izjava: Gregor Šparovec


Leave a Comment