SP: Na vrhu dva tekmovalca


Aksel Lund Svindal, Cyprien Richard in Thomas Fanara [foto: GEPA]

Adelboden v Švici je danes gostil četrti moški veleslalom sezone. Po zelo zahtevni, 1290 metrov dolgi progi Chuenisbaergli, se je spustilo 70 smučarjev, novo zmago pa je lovil Američan Ted Ligety, ki je bil na prejšnjih veleslalomskih preizkušnjah nepremagan.

Ligety je v prvi vožnji potrdil status favorita in progo presmučal najhitreje. Drugo mesto je zasedal Švicar Carlo Janka, lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala, ki je zaostajal 36 stotink sekunde, tretji pa je bil Avstrijec Benjamin Raich, ki je bil od vodilnega počasnejši za 47 stotink. Znova smo si lahko obetali zanimivo drugo vožnjo, saj razlike v časih med nastopajočimi niso bile velike.

V finale pa se znova ni uspelo uvrstiti slovenskim smučarjev. Janez Jazbec, ki je nosil startno številko 52, je smučal solidno, a na drugi polovici proge odstopil. Aleš Gorza, ki je startal s številko 54, in Matic Skube s številko 62 pa sta bila prepočasna za drugi tek in sta tako zasedla 46. oziroma 45. mesto.

Finale se je izkazalo za zelo zanimivo. Iz 21. mesta po prvi vožnji je do prvega prišel Francoz Cyprien Richard, popolnoma enak čas pa je imel Norvežan Aksel Lund Svindal. Na stopničkam se je najboljšima pridružil Francoz Thomas Fanara, Ligety pa je naredil veliko napako in v cilj prišel šele z 28. časom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Adelbodn :. Veleslalom (m)


Leave a Comment