SP: Najboljša popotnica za Schoerghoferja


Philipp Schoerghofer [foto: GEPA]

Hinterstoder v Avstriji je po superveleslalomu gostil še veleslalom. Za nove točke svetovnega pokala se je borilo 67 tekmovalcev in sicer zadnjič pred Svetovnim prvenstvom v Garmisch-Partenkirchnu. Današnja preizkušnja je ponovno potekala po progi Hannes Trinkl, slovenske barve pa so branili trije smučarji – Miha Kuerner s startno številko 48, Janez Jazbec s številko 49 in Aleš Gorza s številko 51.

V prvo se je najbolje odrezal Norvežan Kjetil Jansrud, ki je startal tretji po vrsti. Njegova prednost pred drugo uvrščenim Avstrijcem Philippom Schoerghoferjem je znašala 35 stotink sekunde, pred Švicarjem Carlom Janko na tretjem mestu pa 55 stotink. Našim fantom se v finalno vožnjo znova ni uspelo uvrstiti. Trideseterici se je še najbolj približal Jazbec, ki je zasedel 37. mesto, Gorza je bil 43., Kuerner pa 44.

Druga vožnja pri vrhu ni prinesla večjih sprememb. Janka je ostal na tretjem mestu, le da sta se na prvem mestu zamenjala Jansrud in Schoerghofer, ki je s tem poskrbel za lepo popotnico na Svetovno prvenstvo. Moški imajo prvo preizkušnjo na sporedu v sredo, ko se bodo pomerili na superveleslalomu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinterstoder :. Veleslalom (m)


Leave a Comment