SP: Osmo mesto za Tino maze


Tina Maze [foto: GEPA]

Are na Švedskem je gostil še tretjo preizkušnjo svetovnega pokala za ženske. Po superkombinaciji in smuku so se smučarke pomerile še na superveleslalomu, na katerem smo ponovno spremljali dve Slovenki – Tino Maze in Marušo Ferk, ki sta nosili startni številki 10 in 38.

Prva izmed 48 tekmovalk se je po progi Olympia podala ob 10.30, pred nastopom Tine pa je najboljši čas postavila Avstrijka Nicole Hosp. Naša smučarka, ki v zadnjem času niza same vrhunske rezultate, je svojo nalogo ponovno opravila zelo dobro, a tokrat z nekaj majhnimi napakami, ki so jo pripeljale na tretje mesto, s 23 stotinkami zaostanka za Avstrijko.

Kasneje smo ponovno spremljali ameriško-nemški dvoboj. Maria Riesch in Lindsey Vonn sta prikazali odlični vožnji, na koncu pa je razlika med njima znašala le stotinko sekunde v korist Nemke. Vodilnima v seštevku točk svetovnega pokala se je na zmagovalnem odru pridružila še Američanka Julia Mancuso.

Maruši vožnja ni uspela najbolje, saj je ob zaključku nastopa zasedla 33. mesto, potem pa zdrsnila na končno 35. Z dnevi v Areju pa je lahko izredno zadovoljna Tina, saj je po dveh drugih mestih danes zabeležila še osmo in se po lestvici svetovnega pokala povzpela na četrto mesto, s čimer napada Avstrijko Elisabeth Goergl, katere prednost znaša le še 41 točk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment