SP: Pintar visoko tudi v sprintu


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik]

Danes je bil v Nemškem Oberjochu na sporedu še prvi sprint za svetovni pokal v telemarku. V deževnem vremenu se je zmage veselil Francoz Phillip Lau pred Thomasom Sandom iz Norveške, tretji je bil še en Norvežan Harald Kvaerner. Luka Pintar, ki je včerajšnji veleslalom končal na 15. mestu, je danes z enajstim mestom presenetil na sprintu. Do tako želene deseterice mu je tokrat zmanjkalo le 8 stotink sekunde.

Od tekme si sicer ni veliko obetal, kajti teren v Oberjochu mu ne leži, zato ima ta rezultat se dodatno težo. “Sem presrečen, kajti pred tekmo nisem bil najbolje razpoložen, ker mi ta teren enostavno ne leži. Danes so bili pogoji zares težki, saj že od včeraj tu dežuj,e kar je bila se dodatna ovira, zato sem se toliko bolj vesel, da sta mi uspeli dve zelo dobri vožnji. Z včerajšnjim in današnjim rezultatom sem izredno zadovoljen, sedaj se lahko v miru pripravim na tekme, ki prihajajo.

Matija Liška in Žan Ribnikar sta odstopila v prvem teku, medtem ko je Tine Kolenc zaradi zdravstvenih težav tekmo izpustil.

Svetovni pokal v telemark smučanju se bo nadaljeval prihodnji teden v avstrijskem Raurisu.

Leave a Comment