SP: Tina Maze 12. na smuku


Tina Maze [foto: GEPA]

V Val d’Iseru so ženske nastopile na tretjem smuku sezone svetovnega pokala. Pogoji na progi OK. so bili dobri, 53 tekmovalk na startu pa je smučalo pri zelo nizki temperaturi -16 stopinj Celzija. Med smučarkami smo imeli dve predstavnici – Tino Maze, ki je startala 23. po vrsti, in Marušo Ferk s startno številko 27.

Pred vožnjama naših smučark je najboljši čas postavila Lindsey Vonn iz ZDA, sledili sta ji Švicarki Nadja Kamer in Lara Gut, zmagovalka dveh preteklih smukov Maria Riesch iz Nemčije pa je precej zaostala. Takoj za njo se je na progo podala Tina Maze in dobro opravila svojo nalogo. Hitra je bila predvsem med prvim in drugim merjenjem časa, v cilj pa je prišla s takrat 11. časom.

Maruša Ferk, ki je startala kmalu za reprezentančno kolegico, je imela v zgornjem delu proge dobre vmesne čase, proti koncu nastopa pa je nekoliko zaostala za najhitrejšimi in prišla na 20. mesto. Naši smučarki sta na koncu zasedli 12. in 28. mesto, pri samem vrhu pa ni prišlo do sprememb.

Gregor Šparovec, trener hitrih disciplin, je po tekmi spregovoril o smučanju Maruše: “Zelo sem zadovoljen z njenim nastopom, saj zadnji dnevi zanjo niso bili najboljši. Bolečino v nogi smo uspeli nekoliko omiliti, a se je še vedno poznala, tako da je Maruša v spodnjem delu proge nekoliko popustila. Glede na stanje je 28. mesto dober rezultat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Smuk (ž)


Leave a Comment