SP: Tina Maze druga v Muenchnu


Tina Maze, Maria Pietilae-Holmner, Elisabeth Goerger [foto: GEPA]

Nemški Muenchen je bil danes prizorišče dvobojev v paralelnem slalomu. Tekmovanje je potekalo v Olimpijskem parku, na 200 metrov dolgi progi, katere naklon je na določenih mestih znašal tudi 33%. Za točke svetovnega pokala in lepe denarne nagrade se je borilo 16 smučark in 16 smučarjev, slovenske barve pa je branila Tina Maze.

Naša smučarka se je v prvem krogu pomerila s Švicarko Dominique Gisin. Slednja je po prvi vožnji dvoboja naredila napako in dobila pribitek pol sekunde, ki pa ga v drugi vožnji ni mogla nadoknaditi, tako da je Tina napredovala v četrtfinale. Tam je srečala še eno švicarsko predstavnico, tokrat Fabienne Suter. Črnjanka je za 33 stotink sekunde ugnala še njo in tako napredovala v polfinale, kjer se je spopadla z Danielo Merighetti iz Italije. Tina je tako kot na prejšnjih vožnjah startala odlično in tekmico v prvem delu prehitela za več kot pol sekunde, v drugem pa je Italijanka odstopila. Tina se je v finalu tako pomerila z Mario Pietilae-Holmner iz Švedske. V prvi vožnji jo je ugnala za 12 stotink, v drugo pa je bila Švedinja boljša in našo tekmovalko prehitela za 47 stotink. Tina je tako zasedla končno drugo mesto in k seštevku točk za svetovni pokal prištela velikih 80 točk. V malem finalu je bila Avstrijka Elizabet Goergl boljša od Merighetove.

Tako je 27-letnica, ki je na tekmi po sporu z Dušanom Kapšem nastopila brez serviserja (op.p. na pomoč so ji priskočili v hrvaškem taboru), za las zgrešila jubilejno deseto zmago na tekmah svetovnega pokala. V tolažbo ji ostaja bogata denarna nagrada, za drugo mesto je namreč dobila 30.000 švicarskih frankov.

Pri moških je moral v boju za tretje mesto domačin Felix Neureuther priznati premoč Američanu Bodeju Millerju, medtem ko je v finalu Hrvat Ivica Kostelić premagal Francoza Juliena Lizerouxa.

Izredno zanimivo preizkušnji si je po podatkih organizatorja ogledalo preko 20.000 gledalcev.


Rezultati: Svetovni pokal .: Muenchen :. Paralelni slalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Muenchen :. Paralelni slalom (m)Tina Maze [foto: GEPA]


Tina Maze [foto: GEPA]

Leave a Comment