SP: Tina Maze tik pod stopničkami na Češkem


Tina Maze [foto: Klemen Zibelnik]

Zadnja postojanka ženskega dela svetovnega pokala pred finalom v Lenzerheideju je češki Spindleruv Mlin, kjer je bil danes na sporedu veleslalom. Za nove točke se je borilo 49 tekmovalk, slovenske barve pa je branila Tina Maze, ki je nosila startno številko 7. Pred tekmo je bila malemu kristalnemu globusu najbliže Francozina Tessa Worley, drugo mesto v seštevku discipline pa je zasedala Nemka Viktoria Rebensburg.

Današnja preizkušnja se je začela ob 10. uri, ko se je po Črni progi, na kateri je bilo v prvi vožnji postavljenih 47 vrat, spustila Finka Tanja Poutiainen in postavila čas 1:07.29, v nadaljevanju pa so jo prehitele štiri tekmice. Razmere za nastope so bile zelo zahtevne, saj je smučarke spremljal dež, teren pa je bil mehek, zaradi česar so veliko vlogo odigrale startne številke.

Najboljši čas prve vožnje je postavila Viktoria Rebensburg in stopila korak bližje globusu, saj je Tessa Worley odstopila. Nemki se je najbolj približala Italijanka Federica Brignone, ki je zaostala 32 stotink sekunde, tretji čas pa je postavila njena rojakinja Manuela Moelgg z 59 stotinkami zaostanka. Tina se je odrezala zelo dobro in zasedla četrto mesto, njen zaostanek za Nemko pa je znašal 64 stotink.

V drugem teku so imele tekmovalke na progi še vedno slabo vidljivost, kar je oteževalo nastope. Pred nastopom Tine je prvo mesto zasedala Italijanka Denise Karbon, ki je zelo dobro opravila z drugo vožnjo. Naša tekmovalka je ponovno smučala brez večjih napak, a v cilj prišla s 24. stotinkami zaostanka za Italijanko, kar jo je popeljalo na tretje mesto.

Na zmagovalni oder so na koncu prišle Nemka Viktoria Rebensburg, ki se je z novo zmago zelo približala malemu kristalnemu globusu, Denise Karbon in Lindsey Vonn iz ZDA, ki je Tino prehitela le za pet stotink sekunde. Naša smučarka je z novim odličnim rezultatom v skupnem seštevku svetovnega pokala tako potrdila tretje mesto in naskok pred Elisabeth Goergl (danes sedma) iz Avstrije, ki zaseda četrto mesto, povečala na 14 točk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Spindleruv Mlyn :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment