SP: Tina sedma v Trbižu


Tina Maze [foto: Klemen Zibelnik]

Trbiž je gostil zadnjo izmed treh tekem svetovnega pokala. Na 2160 metrov dolgi progi Artico Di Prampero je danes potekal superveleslalom. 52 tekmovalk na startu je moralo smučati mimo 41. vrat, to nalogo pa so imele ponovno tudi tri naše smučarke.

Prva izmed njih je bila Tina Maze, ki je nosila startno številko 12 in napadala čas vodilne Američanke Laurenne Ross. Naša smučarka je čez celotno progo zaostajala le nekaj stotink in v cilj prišla z majhnim zaostankom, natančneje osmih stotink, kar jo je popeljalo na drugo mesto.

Nekaj nastopov za tem se je po progi podala Lindsey Vonn iz ZDA, ponovno smučala odlično ter prevzela vodstvo s sedmimi desetinkami prednosti, za trojno ameriško vodstvo pa je poskrbela Julia Mancuso, ki je postavila drugi čas.

Na startu smo tako imeli še dve smučarki. Maruša Ferk, ki je startala kot 38., je postavila 38. čas vožnje, Ana Kobal pa je s startno številko 46 zasedla mesto pred kolegico. Na stopničkah so se veselile Lindsey Vonn, Julia Mancuso in Maria Riesch, Tina Maze pa je končala na odličnem sedmem mestu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Trbiž :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment