SP: Tretje mesto Tine Maze v St. Moritzu


Tina Maze [foto: GEPA]

V švicarskem St. Moritu so se ženske borile za veleslalomske točke svetovnega pokala. Po včerajšnji odpovedi superveleslaloma so imele tekmovalke danes odlične pogoje za nastope. Na startu smo imeli tri slovenske predstavnice – Tino Maze, ki je startala 5. po vrsti, Ano Drev, ki je startala 37., in Tino Robnik, ki je nastopila kot 61.

V prvem teku sta najhitrejši vožnji prikazali Nemki Viktoria Rebensburg in Kathrin Hoelzl, odlično vožnjo pa je prikazala tudi Tina Maze, ki je izenačila čas Finke Tanje Poutiainen in se z 0.47 sekunde zaostanka za vodilno prebila na tretje mesto. Naša druga tekmovalka na startu, Ana Drev, je prav tako smučala zelo dobro. 1.72 sekunde zaostanka za Rebensburgovo jo je popeljalo na 17. mesto. Prav tako gre pohvaliti nastop Tine Robnik. 19-letna smučarka, ki je danes prvič v karieri nastopila na tekmi za svetovni pokal, je prišla na 53. mesto.

Drugi tek veleslaloma se je začel z zamudo, saj je v St. Moritzu znova močno pihalo. Najprej smo spremljali nastop Ane Drev, ki je startala 14. po vrsti. V zgornjem delu je naša smučarka naredila nekaj napak, nato pa nadaljevala bolj zanesljivo in ob koncu vožnje zasedla sedmo mesto, tekmovanje pa končala na 22.

Pred nastopom Tine Maze je vodstvo prevzela Francozinja Tessa Worley, Poutiainenova pa je za tem prišla na drugo mesto. Tina je s svojo vožnjo opravila odlično in prišla na tretje mesto z 31. stotinkami sekunde zaostanka za Francozinjo. Za tem je Hoelzlova odstopila, Rebensburgova je naredila preveč napak in Tina se je lahko prvič v sezoni – po štirih uvrstitvah med deseterico – veselila še stopničk. “Sem precej zadovoljna, čeprav sem bila malo razočarana, ko sem prišla v cilj. Ampak vse se je sešlo po mojih željah, tako da sem zelo vesela današnjega rezultata,” je po tekmi dejala Črnjanka.

Trener Jernej Koblar je po tekmi spregovoril o vožnjah Drevove in Robnikove: “Prvi tek je odpeljala že kar na nivoju. V drugem teku je smučala enako, a potem naredila nekaj napak, ki so jo stale kar nekaj časa. Ne glede na vse mislim, da je to spodbuda za naprej, zanjo in za nas. Led je prebit in mislim, da bo lahko začela tekmovati. Tina je bila prvič na svetovnem pokalu. Zdi se, da prehod iz tekem FIS in evropskega pokala ni tako lahek. Eni zavoji so bili dobri, vendar je tu malo delovala psiha. Potrebuje še kakšen start, da bo lahko pokazal vse, kar zna.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Veleslalom (ž)


Izjava: Tina Maze
Izjava: Jernej Koblar


Leave a Comment