SP: Valenčič 18., zmagal Grange


Jean-Baptiste Grange [foto: GEPA]

V Kitzbuehlu je danes na vrsto prišel še slalom, ki je skupaj z včerajšnjim smukom štel tudi za kombinacijo. Na startu je bilo tako kar 99 smučarjev, slovenske barve pa so branili štirje tekmovalci. Pogoji za nastope na progi Ganslern, na kateri je bilo postavljenih 62 vrat, so bili ob sončnem vremenu dobri, teren pa je kasneje, zaradi množice nastopov, postal nekoliko zahtevnejši.

S prvo vožnjo je najbolje opravil Hrvat Ivica Kostelić, drugi je bil Šved Andre Myhrer, tretji pa Avstrijec Reinfried Herbst. Prvi slovenski nastop smo videli z Mitjo Valenčičem pri številki 20. Naš smučar je nastopil dobro, sicer z nekaj manjšimi napakami, a v cilj prišel s solidnim časom, ki je bil 1.11 sekunde slabši od Kostelićevega, kar ga je popeljalo na 11. mesto po prvi vožnji. Ostalim treh našim smučarjem se v drugo vožnjo ni uspelo uvrstiti. Matic Skube je bil 49., Mitja Dragšič 58., Miha Kuerner pa je odstopil.

Mitja je imel v drugi vožnji zelo dobro izhodišče za napredovanje po lestvici, pred njegovim nastopom pa je prvo mesto zasedal Mattias Hargin iz Švedske. Začel je zelo napadalno, a že kmalu so se v vožnjo prikradle napake, zaradi katerih je izgubljal na času. Ob prihodu čez ciljno črto je prišel na deveto mesto z 1.14 sekunde zaostanka za Harginom.

Finale je postreglo z zanimivim razpletom. Smučarji so se nekajkrat zamenjali v vodstvu, na kar je odlično vožnjo prikazal Franco Jean-Baptiste Grange. Premagati ga ni mogel niti Kostelić, ki je zasedel drugo mesto in s tem prišel tudi do kombinacijske zmage, tretji pa je bil Italijan Giuliano Razzoli. Valenčič je na koncu pristal na 18. mestu, kar mu je prineslo 13 točk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Slalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Kombinacija (m)


Leave a Comment