SP: Za konec sezone 13. mesto Valenčiča


Mitja Valenčič [foto: GEPA]

Lenzerheide je danes gostil še moški slalom za svetovni pokal, zadnjo posamično preizkušnjo te sezone. 27 tekmovalcev na startu se je borilo za nove točke, predvsem pa je bil zanimiv boj za mali kristalni globus. Na koncu ga je osvojil Hrvat Ivica Kostelić, ki je pred tem že prišel do naslova najboljšega smučarja v tej sezoni.

Med najboljšimi slalomisti sveta je bil tudi naš Mitja Valenčič, ki je v seštevku točk te discipline na koncu zasedel 22. mesto. Danes je pokazal še en dober nastop. Po prvem teku je namreč prišel na 12. mesto, ob koncu tekme pa zasedel 13. in tako prišel do novih 20 točk. Na zmagovalne stopničke so se povzpeli Italijan Giuliano Razzoli, Avstrijec Mario Matt in Nemec Felix Neureuther.

Prva vožnja je bila zelo dobra, v drugi pa je že zgoraj naredil veliko napako in potem še pred ciljem izgubil veliko časa, tako da 13. mesto ni slaba uvrstitev. V končni fazi ima kar nekaj točk za naslednjo sezono, za katere mislim, da so dobra popotnica,” je o Valenčičevem nastopih dejal trener Pavli Čebulj.

Mitja Valenčič je spregovoril o slalomski sezoni: “Sigurno bi se dalo kje še kaj več storiti. Start sezone je bil težak, saj mi ni nič steklo, potem je šlo na bolje in zdi se mi, da so na koncu sezone prišli boljši rezultati, tako da lahko govorim o slabem začetku in precej boljšem koncu sezone.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lenzerheide :. Slalom (m)


Leave a Comment