SP: Zmaga Ligetyju, naši brez točk


Ted Ligety [foto: Klemen Zibelnik]

Moški, ki nastopajo v svetovnem pokalu, so se borili za nove točke v ameriškem Beaver Creeku, kjer je bil včeraj na sporedu superveleslalom. Start prve vožnje veleslaloma se je začel ob 17.45 po slovenskem času, ko se je po progi Ptic roparic spustil prvi izmed 68. tekmovalcev. Med njimi so bili tudi trije naši smučarji, ki pa danes niso imeli dobrega dneva in so svoje nastope končali po prvem teku.

Aleš Gorza je nastopil 46. po vrsti in zasedel 43. mesto, Janez Jazbec, ki je nosil startno številko 51, je bil 46., Andrej Šporn s številko 65 pa je dan v Beaver Creeku končal s 54. časom voženj. V prvo je bil najhitrejši najboljši veleslalomist pretekle sezone Američan Ted Ligety, sledila pa sta mu Norvežana Kjetil Jansrud in Aksel Lund Svindal. Ligety in Jansrud sta uspela obdržati mesti iz prve vožnje, Svindal pa je zdrsnil na peto. Na stopničke je tako prišel še Avstrijec Marcel Hirscher.

Trener tehničnih disciplin Pavli Čebulj je dejal: “Gorza je bil v zgornjem delu sorazmerno hiter. Mislim, da je imel 44 stotink sekunde zaostanka, v spodnjem delu, po »Eagle jump-u«, pa je naredil napako. Nato je njegov tempo padel in v spodnjem delu si je nabral velik zaostanek. Janez je v spodnjem delu vozil pasivno, in to je bil to edini razlog za zaostanek. Mislim tudi, da proga ni bila v najboljšem stanju, kar se vidi pri ostalih tekmovalcih, ki se s takšnimi štartnimi številkami kot smo jih imeli mi, niso uspeli kvalificirati naprej. Toda to vsekakor ni izgovor. Če bi smučali brez napak in imeli malo sreče, bi se dalo kvalificirati. Toda rezultat je danes na žalost tak, kot je.” Ekipa se jutri iz letališča v Denverju vrača domov, v torek, pozno zvečer pa pride v Salzburg. Za tem sledi prost dan, v četrtek pa se naši smučarji že odpravljajo v Val d’Isere, kjer bosta na sporedu veleslalom in slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Beaver Creek :. Veleslalom (m)


Leave a Comment