SP:Dvojno hrvaško slavje na superkombinacija v Chamonixu


Ivica Kostelić [foto: GEPA]

V francoskem Chamonixu je po smuku, kjer so naši fantje dosegli odlične rezultate, prišla na vrsto še superkombinacija za svetovni pokal. Na startu je bilo 47 tekmovalcev iz 16 držav, Slovenija pa na tekmi tokrat ni imela predstavnikov.

Po smukaškem delu preizkušnje je prvo mesto zasedal Švicar Beat Feuz, z osmimi stotinkami zaostanka mu je sledil Norvežan Aksel Lund Svindal, tretji pa je bil Francoz Johan Clarey, ki je zaostajal 42 stotink. Hrvat Ivica Kostelić, ki je letos že zmagal ne eni superkombinaciji in na klasični kombinaciji v Kitzbuehlu, je po smuku zasedal 24. mesto, njegov zaostanek za Feuzom pa je znašal dve sekundi in pol.

Velik zaostanek Hrvatu ni preprečil nove zmage, saj je bil njegov slalom znova odličen. Na stopničkah se je Kosteliću pridružil še rojak Natko Zrnčić-Dim, ki je po smuku zasedal šesto mesto, tretji pa je bil Svindal. Kostelić je z novimi 100 točkami še povečal vodstvo v skupnem seštevku točk svetovnega pokala. Silvan Zurbriggen iz Švice, ki zaseda drugo mesto, zdaj zaostaja že 475 točk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chamonix :. Superkombinacija (m)


Leave a Comment