Stanovnik kmalu z linenco A?


Trening smučarjev prostega sloga

Seminar za FIS mednarodne tehnične delegate smučanja prostega sloga je letos potekal skupaj z deskanjem na snegu, saj se oba športa združujeta tudi na tekmovalnem nivoju. Seminar je potekal od 5. do 6. novembra v Friederichafnu pri Boden Seeju v Nemčiji.

Seminarja sta se udeležila tudi dva predstavnika ŠD Grbina Matevž Stanovnik (licenca B), Aleš Špan (licenca B) in predstavnik ŠD Vagabund Primož Vrhovnik (še nelicenciran TD). Na samem seminarju so bile predstavljene vse novosti in spremembe na področju smučanja prostega sloga. Matevž Stanovnik je bil v prihajajoči sezoni na mednarodnem nivoju delegiran na tekmi evropskega pokala v Piancavalu (ITA) v disciplinah grbine in slopestyle in na ervopskem pokalu v Kranjski Gori (SLO) v disciplini slopestyle.

Zaradi svojega dobrega dela v preteklosti na tem področju, so pogovori potekali o možnosti asistenta tehničnega delegata na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki bo potekal letos v italijanskem Valmalencu. S tem bi se odprle možnosti za pridobitev licence A, katero si v Sloveniji na področju smučanja prostega sloga ni pridobil še nihče.

Leave a Comment