Štuhčeva znova na stopničkah, tretja v Cortini

Cortina d’Ampezzo v Italiji je gostila prvo izmed dveh tekem svetovnega pokala za ženske. Na sporedu je bil smuk, na katerem je naše barve več kot odlično branila najboljša smučarka sezone v tej disciplini, Ilka Štuhec.

Ilka se je na progo Olympia delle Tofane danes spustila deveta po vrsti in že kmalu je bilo jasno, da bo upravičila vlogo favoritinje. Po tem, ko je bila na uradnih treningih na prvem in četrtem mestu, je svojo nalogo izjemno opravila tudi tokrat. Predvsem hitra je bila v zgornjem delu proge, kjer je imela že veliko prednost pred takrat vodilno Nemko Viktorio Rebensburg, po manjši napaki, zaradi katere je zašla iz idealne smeri pa je izgubila nekaj časa, a v cilj vseeno prišla s prednostjo šestih stotink sekunde.


Ilka Štuhec se je razveselila tretjega mesta [foto: GEPA]

Za Štuhčevo smo videli še nastopa Sofie Goggie in Lare Gut. Italijanka se je odrezala še bolje in našo smučarko ugnala za 42 stotink, najhitrejša smučarka dneva pa je bila Švicarka, ki je prišla do zmage s samo petimi stotinkami naskoka pred Goggio. Ilka je tako osvojila izjemno tretje mesto in se še petič v sezoni povzpela na oder za zmagovalke.

Škoda tiste napake v prehodu v malo bolj tehnični del. Malo je bila zadaj in se ni čisto izšla takšna pozicija kot smo želeli. Ostalo pa je opravila brez napak, napadalno, kar je super. To je bila Ilka, kot smo jo navajeni, v najboljšem izdaji,” je po preizkušnji dejal trener Štuhčeve Grega Koštomaj.

Ilka je najprej opisala današnje občutke na progi: “Začela sem zelo dobro, čutila sem, da sem popravila tiste linije, ki sem jih želela iz treningov. Želela sem čim bolje odpeljati začetni del proge in to sem dobro naredila. Potem sem imela malo večjo hitrost in skočila dlje v tistem ovinku, kjer jih je kar nekaj ”pobralo” v zadnjih dneh. Bila sem kar daleč proč in sem čutila, da sem izgubila nekaj hitrosti. V nadaljevanju sem poskušala čim bolj tiščati, ohranjati oziroma pridobivati hitrost. Mislim, da mi je kar dobro uspelo, tako da sem zadovoljna z današnjim dnem.

Za tem je spregovorila še o poškodbi, ki ji je na prejšnjih tekmah preprečila uvrstitvi pri samem vrhu: “Gleženj ni še čisto v redu, je pa bolje ko sem na startu in progi, pozabim da je bilo karkoli. Je veliko bolje kot prejšnji petek, ko se mi je to naredilo, ni pa najbolje. Bo pa to do konca sanirano v kratkem.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Veleslalom (ž)
Izjava: Ilka Štuhec (.mp3)
Izjava: Grega Koštomaj (.mp3)


Leave a Comment