Superkombinacijski globus Kosteliću

V Sočiju je Hrvat Ivica Kostelić z zmago na zadnji superkombinacijski tekmi v letošnji sezoni osvojil mali kristalni globus v tej disciplini. To je njegov četrti mali globus v karieri, ima namreč dva slalomska in zdaj dva superkombinacijska. Žal pa naj bi si Kostelić med slalomskim nastopom poškodoval koleno. Po natančnih preiskavah bo jasno, če bo lahko nadaljeval sezono.


Kostelić je zmagal že šestič letos. [foto: GEPA]

Pred današnjo tekmo je Švicar Beat Feuz v supekombinacijski razvrstitvi za Hrvatom zaostajal pičlih 16 točk, vendar Kostelića to ni vrglo iz tira. Z dobrim smukom je za vodilnim Feuzem zaostal le sekundo in pol, slalom pa odsmučal brez napak in prišel do svoje 24. zmage v karieri.

Po prvem delu tekme na bodočem olimpijskem prizorišču je vodil Feuz, pred Adrienom Theauxem in Dominikom Parisom. Kostelić je zasedal 15. mesto, med najboljšo trideseterico pa se je uspelo prebiti tudi Boštjanu Klinetu, ki je imel 19. čas smuka.


Olimpijska proga v Sočiju. [foto: U.S. ski team/Facebook]

Na slalomu se je pričakovano dobro znašel Benjamin Raich, ki je iz 28. mesta napredoval na peto, nepričakovano pa je napako že v zgornjem delu proge storil Francoz Alexis Pinturault, ki je bil pred tednom dni na superkombinaciji v Chamonixu drugi. Boštjanu Klinetu se spet ni izšlo, saj mu slalom povzroča preveč težav.


Beat Feuz [foto: FIS]

Hrvat je Raicha ugnal za več kot dve sekundi in pol ter nestrpno pričakoval nastope svojih konkurentov. Številni smukaški specialisti mu niso prišli blizu, veliko jih je na poledeneli strmini proge Rusa Khutor tudi odstopilo. Feuz je letos prikazal že kar nekaj odličnih slalomskih voženj, tokrat pa mu prednost sekunde in pol ni zadostovala za prevzem vodstva. Na koncu je bil drugi, kristalni globus pa je šel v roke Kostelića. Slednji je še povečal prednost tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer se mu je najbolj približal prav Feuz. Marcel Hirscher namreč ne tekmuje na tekmah hitrih disciplin, zato je trenutno na tretjem mestu. Stvari se lahko spremenijo že naslednji konec tedna, ko alpske smučarje čakata preizkušnji v veleslalomu in slalomu v Banskem.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chamonix :. Superkombinacija (m)


Leave a Comment