Svindal dobil superveleslalom, Pinturault kombinacijo

Prvo dejanje prestižnega 76. pokala Hahnenkamm je postreglo z dvema zmagovalcema. Dopoldanski superveleslalom je pričakovano dobil Aksel Lund Svindal, večerni slalomski spektakel, ki je štel za kombinacijo, pa tretjič zapored Alexis Pinturault.

Kot je v Kitzbühelu že v navadi, so fantje dopoldne vozili superveleslalom, ki je v kombinaciji s popoldanskim slalomom štel še za kombinacijo.


Jutri bo v Kitzbühlu smuk, na katerem pa Svindal še ni zmagal (foto: GEPA)

Norvežan Svindal, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, je superveleslalom odsmučal suvereno, privoščil si je le majhno napako na ciljnem skoku, ki pa ni bila usodna. Slavil je sedmo zmago v letošnji zimi, skupaj pa že 32. v karieri. Drugi je bil Američan Andrew Weibrecht, ki še nikdar ni bil tako visoko, tretji pa domačin Hannes Reichelt.

Svindal je imel v nadaljevanju tekmovalnega dne priložnost, da z solidnim slalomom pridobi še nekaj točk v primerjavi z Marcelom Hirscherjem, s katerim se že leta neuspešno bori za veliki kristalni globus, a je Norvežan nerodno padel že v zgornjem delu. Brez kombinacijske uvrstitve pa je presenetljivo ostal tudi Hirscher, ki je sicer po superveleslalomu za Svindalom zaostajal 1,90 sekunde. Strmino je presmučal daleč najhitreje od vseh, a je posnetek pokazal, da je v spodnjem delu proge zajel količek. Silovit napad se mu tako le ni obrestoval.

Ob koncu dneva je bilo tako slavje povsem francosko obarvano. Pinturault je upravičil vlogo favorita, na zmagovalnem odru pa sta se mu pridružila rojaka Victor Muffat Jandet in Thomas Mermillod Blondin.


Boštjan Kline (foto: GEPA)

Do točk sta prišla tudi Klemen Kosi in Boštjan Kline. Slednji je na superveleslalomu zabeležil 15. mesto, v kombinaciji je bil 16., medtem ko je Kosi med slalomskimi količki napredoval. Zato je superveleslalomskemu dosežeku (22. mesto) dodal še 12. mesto v kombinaciji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Superveleslalom (m)Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Kombinacija (m)


Leave a Comment