Telemark smučarji nadaljujejo s pripravami

Telemark smučarji imajo še več kot mesec dni do začetka prve tekme za svetovni pokal. Kljub temu pa se slovenska reprezentanca že vse od meseca junija intenzivno pripravlja na letošnjo sezono, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Španiji.


Telemark reprezentanca Slovenije – Luka Pintar, Jure Aleš, Sašo Aleš in Matija Liška [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Telemark reprezentanca je v letošnji sezono številčno manjša kot v prejšnjih letih. Glavni adut v svetovnem pokalu bo tudi v tej sezoni Luka Pintar, ki se zadnje sezone redno uvršča med prvo petnajsterico, kot sam pravi pa želi rezultate v letošnji sezoni še izboljšati: “Menim, da je pred mano sezona, v kateri se bo videlo ali dejansko lahko pridem med najboljše. Sam sem prepričan, da sem sposoben rezultatov pri vrhu. V letošnji sezoni je kar nekaj sprememb, saj sem zamenjal smuči. Glavno prednost predvsem vidim v tem, da imamo končno v ekipi dva trenerja, ki skrbita, da so treningi res na najvišjem nivoju in zaradi tega je tudi nam tekmovalcem precej lažje, kljub temu, da se še vedno ukvarjamo s finančnimi težavami.

Pokljuka baza telemark smučarjev

Poleg Pintarja sta v ekipi za svetovni pokal še Sašo Aleš in Jure Aleš, ki sta že v prejšnji sezoni z dobrimi nastopi na tekmah najvišjega ranga opozorila nase. Kot pravi vodja in trener slovenske telemark reprezentance Matija Liška je pred ekipo odločilni mesec. “Čez poletje smo veliko časa namenili kondicijski pripravljenosti. Tudi to poletje smo se pripravljali na Pokljuki, ki je sedaj postala že kar naša “baza” za treninge. Za nami je že kar nekaj treningov na snegu in moram reči, da je pripravljenost fantov že sedaj na kar visokem nivoju. Seveda pa je pred nami še en mesec, v katerem imamo v planu še kar nekaj treningov veleslaloma in pa teka na smučeh,” pravi Liška, ki je še v lanski sezoni tekmoval v svetovnem pokalu.

Leave a Comment