Telemark smučarji odštevajo

Le še slabih štirinajst dni nas loči od začetka nove sezone svetovnega pokala v telemark smučanju. Reprezentanca za svetovni pokal je trenutno na Pokljuki in v Bohinju.

Telemark reprezentanti nestrpno odštevajo dni do začetka prve letošnje tekme za svetovni pokal. Prvi tekmi bosta na sporedu 20. in 21. januarja, še isti dan pa se karavana seli v Slovenijo, kjer bo 22. in 23. tega meseca v Bohinju moč spremljati najboljše telemark smučarje sveta. Slovenska reprezentanca (Luka Pintar, Jan Lavtar, Sašo Aleš in Matija Liška) trenutno opravljajo še zadnje priprave na Pokljuki in v Bohinju (Senožeta), kjer kombinirajo trening veleslaloma s tekom na smučeh. Velja omeniti, da se je A ekipi na pripravah priključil komaj šestnajst letni Jure Aleš, ki je kljub mladosti pokazal velik potencial in bo morda že v začetku sezone dobil priložnost nastopa na najvišjem rangu.


Telemark ekipa [foto: SZS]

V Bohinju odlični pogoji za trening

Ekipa je zelo mlada, ampak kljub mladosti kaže velik potencial in veliko željo po napredku. Na srečo nam gredo na roke tudi organizatorji svetovnega pokala na Senožeti, ki nam ne glede na slabe snežne razmere vsak dan pripravijo odlične pogoje za trening veleslaloma. V zadnjih dneh smo opravili nekaj dobrih in zelo napornih treningov veleslaloma in teka na smučeh. Fantje dobro napredujejo in verjamem, da smo na sezono dobro pripravljeni,” je trenutno pripravljenost ocenil Matija.

Razpis za nove kandidate za mladinsko reprezentanco v telemark smučanju

Reprezentanca Slovenije v telemark smučanju išče nove kandidate in kandidatke za mladinsko reprezentanco v telemark smučanju!

Razpis je namenjen vsem mladim tekmovalkam in tekmovalcem v alpskih in nordijskih disciplinah, ki si želijo novih športnih izzivov na tekmovanjih najvišjega ranga.

Kandidati (dečki in deklice) morajo biti rojeni med letoma 1995 in 1998.

Vsi bodo morali opraviti preizkus smučarskega znanja, preizkus znanja smučarskega teka in preizkus znanja telemark smučanja. Opremo za telemark smučanje si bodo lahko brezplačno izposodili.

Če bo kandidatov dovolj, bomo že to sezono organizirali treninge učenja tehnike telemark smučanja in učenje tehnike smučarskega teka. Kandidati bodo imeli možnost treninga s člansko ekipo A.

Tekmovalci, ki bodo izpolnili kriterije, se bodo lahko udeležili tekmovanj v svetovnem pokalu in mladinskega svetovnega prvenstva.

Vsi zainteresirani lahko pokličejo na telefonsko številko 040 869 824 – Matija Liška (liska.matija@gmail.com), vodja slovenske reprezentance v telemark smučanju.

Zadnje treninge oziroma kar mini priprave bi ocenil kot odlične kajti kljub temu, da nam snežne razmere ne gredo na roke smo naredili nekaj zelo dobrih treningov. Forma v veleslalomu se dviguje, tudi na teku se počutim močnejšega. Formo tempiram prav za začetek sezone kajti že takoj bo na sporedu domača tekma, kjer pred svojimi navijači želim pokazati največ,” je dejal Luka, ki upa, da se bo na domači tekmi zbralo čim več gledalcev, ki bodo mladi ekipi pomagali do vidnih dosežkov.

Treningi na Pokljuki in v Bohinju so odlični. Sem zelo motiviran zato mi treningi, ki jih imamo tudi po trikrat dnevno ne predstavljajo večjih težav. Verjamem, da lahko letos naredim še korak višje in se uvrščam v sam svetovni vrh,” je optimistično zaključil dvakratni mladinski podprvak v lanski sezoni.

Leave a Comment