Telemark smučarji v domači bazni postaji

Telemark smučarji se po uspešnem prvem delu sezone vneto pripravljajo na nadaljevanje svetovnega pokala. Fantje te dni vadijo v domačem Bohinju, kjer so pogoji za trening odlični, čez vikend pa se ponovno odpravljajo v “bazo” na Pokljuko, kjer bodo opravili tudi nekaj tekaških treningov. Fantje so odločeni, da po uspešnem začetku sezone rezultate v drugem delu še nadgradijo.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: Matevž Peršin/SZS]

Jan Lavtar in Luka Pintar sta že dokazala, da sta blizu vrha, morda jima manjka le še malo več sigurnosti in konstant,e kar pa verjamem, da bomo pridobili z naslednjimi treningi, kateri bodo zagotovo na visoki ravni,” je dejal vodja telemark reprezentanc Matija Liška.

Zelo motiviran pred nadaljevanjem sezone je tudi Luka Pintar, ki se je to sezono že šestkrat uvrstil med elitno petnajsterico: “Sezona gre po pričakovanjih. Sem blizu vrha, ampak se mi dogajajo nepotrebne napake, ki so me že kar nekajkrat stale še višjih mest. Delamo dobro in prepričan sem, da se bo kmalu vse poklopilo in bom končal tekmo pri vrhu.

Med petnajsterico pa se redno uvršča tudi mladi Jan Lavtar, ki je letos že prišel tudi med deset najboljših, “Deveto mesto na domači tekmi mi je dalo le še potrditev, da smo na pravi poti ter, da delamo dobro. V drugem delu sezone se želim konstanto uvrščati med deseterico,” je povedal Jan.

Da je ekipa v tej sezoni tudi ekipno močna pa sta poskrbela brata Aleš. Sašo se redno uvršča med dvajseterico in je vedno bližje elitni petnajsterici, medtem ko je njegov brat Jure pri svojih šestnajstih letih pravo presenečenje sezone.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo čez dobrih štirinajst dni v francoskem Chamonixu, nekaj dni pred tem pa bo v Kranjski gori na sporedu državno prvenstvo.

Leave a Comment