Telemark smučarji z atraktivno tekmo odprli sezono

Današnja tekma svetovnega pokala v telemark smučanju na avstrijskem ledeniku Hintertux je slovenski tabor zagotovo razočarala, saj so pričakovali precej boljše rezultate od doseženega, medtem ko so švicarski smučarji odnesli obe zmagi. Pri dekletih je bila tekma po vzorcu preteklih sezon le z veliko večjo razliko. Super-šampionka Amelie Reymond je s konkurenco opravila več kot suvereno, saj je drugo uvrščeno Francozinjo Lauro Greiner-Soliget deklasirala s kar 10,87 sekundami prednosti. S takim dosežkom bi se celo v moški konkurenci uvrstila na sedmo mesto.


Rok Šmejic [foto: SZS]

V moškem delu pa so tekmovalci izenačeni kot že dolgo ne, zmagovalec Nicolas Michel je tekmeca Tobiasa Muelerja iz Nemčije ugnal le za pičle tri stotinke sekunde. Vsaka drobna napaka je tekmovalce surovo kaznovala. To so na svoji koži občutili Slovenci, ki so navkljub dobrim vožnjam po lastnih napakah zaostali za svojimi pričakovanji.

Najboljši je bil najmlajši, sedemnajstletni Tržičan Rok Šmejic, ki je z 18. mestom postavil tudi najboljši rezultat kariere: “Kljub svoji večji napaki v prvi vožnji in padcu v rondoju sem v drugem teku štartal agresivno. Pred skokom sem storil napako, zato nisem preskočil linije. Kljub temu sem uspel precej izboljšati rezultat iz prve vožnje in tekmo končati na tačas odličnem 18. mestu. Veselim se jutrišnje tekme.

Kar nekaj težav je imel Sašo Aleš, ki je v drugem teku odlično smučal do skoka (progo je postavil slovenski trener Urban Simčič), nato pa imel ob doskoku smolo, saj mu je odpelo vezi, in končal je v snegu. Po izgubi veliko časa je v cilj nato pritekel kot 29. in se s tem tudi uvrstil v izločilne boje paralelnega šprinta. Disciplina, v kateri je v pretekli sezoni na svetovnem prvenstvu za las zgrešil medaljo na četrtem mestu, bo v Hintertuxu na sporedu v nedeljo. Organizatorji so namreč sporočili, da bo jutri namesto paralelnega izveden klasični šprint. Luka Pintar je odstopil v drugem teku.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hintertux (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Hintertux (ž)


Leave a Comment