Tilen Bartol v Engelbergu poskrbel za prve stopničke v novi sezoni

Na prvi izmed dveh tekem celinskega pokala v Engelbergu so naši skakalci dosegli odličen ekipni uspeh, piko na i je z drugim mestom postavil Tilen Bartol.


Najboljša šesterica na prvi tekmi celinskega pokala v Engelbergu [foto: SZS]

Engelberg tradicionalno pred novoletno turnejo gosti tekme celinskega pokala. Na prvi izmed dveh, ki bosta hkrati edini v novi periodi omenjenega tekmovanja, je odlične temelje za dodatno slovensko kvoto v naslednji periodi svetovnega pokala položila naša ekipa na čelu s Tilnom Bartolom. S 135 in 132 metri ter 270,5 točkami je namreč zaostal le za Poljakom Jakubom Wolnyjem, ki je skočil 127 in 133.5 metrov, zbral pa je 271,4 točk. Tretji je bil renomirani Avstrijec, Gregor Schlierenzauer, ki je skočil 124.5 in 130 metrov, zbral pa je 265,4 točk. Jernej Damjan je z drugo oceno finala in s 129.5 in 138.5 metri, kar je bila daljava dneva, zbral 262,0 točk in je zasedel 7. mesto, odlična sta bila tudi Lovro Kos na 9. in mladi Rok Masle na 10. mestu, potem ko je bil po prvi seriji celo peti.

Rok Justin je točke osvojil na 17. mestu, žal pa je bil zaradi neustreznega dresa že v prvi seriji diskvalificiran Tjaš Grilc. Jutri dopoldne bo v Engelbergu na sporedu še ena tekma.


Rezultati: Celinski pokal .: Engelberg


Leave a Comment