Tim-Kevin Ravnjak podprvak v snežnem žlebu

Erzurum v Turčiji, kjer poteka mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu, je danes gostil tekmi deklet in fantov v snežnem žlebu. Za veselje v slovenski ekipi so poskrbeli vsi nastopajoči in nastopajoča, saj so zabeležili odlične rezultate. Predvsem je blestel 16-letni Tim-Kevin Ravnjak, ki je odlično nastopil že v včerajšnjih kvalifikacijah in v svoji skupini zasedel prvo mesto. S tem se je neposredno uvrstil v današnji finale, kjer je nadaljeval v izjemnem slogu in prišel do srebrne medalje. Od njega je bil boljši le Japonec Ikko Anai, na stopničkah pa se jima je pridružil še Švicar Lucien Koch.


Tim-Kevin Ravnjak [foto: Samo Vidic]

Za odličen ekipni uspeh pa so poskrbeli tudi ostali. Edina slovenska deskarka na startu, Kaja Verdnik, je namreč na svojem prvem nastopu na mladinskem svetovnem prvenstvu zasedla 12. mesto. V konkurenci fantov so se nato izkazali še Jan Kralj z 11. mestom, Filip Kavčič s 15., Tit Štante s 17. in Max Kralj Kos, ki je le za las zgrešil polfinale in zasedel 23. mesto.

Trener mladinske reprezentance prostega sloga Luka Gartner je po tekmi dejal: “S celo ekipo sem zelo zadovoljen. Od petih fantov so kar štirje prišli v polfinale oziroma finale, medtem ko je Max le za malo zgrešil polfinale. Ekipni uspeh je tako zelo dober, boljši kot prejšnja leta. Iz prvenstva v prvenstvo oziroma iz leta v leto dosegamo boljše rezultate, predvsem v disciplini halfpipe. Prijetno sem presenečen nad Kajo, saj je šele letos začela s treningu v halfpipu. Pridno je trenirala in nenehno napreduje. Zelo sem vesel za vse.


Slovenijo so dobro zastopali tudi Kaja Verdnik, Max Kralj Kos in Tit Štante [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Junak dneva, sicer že lanskoletni mladinski svetovni prvak v isti disciplini iz Sierre Nevade, Tim-Kevin, pa je po nastopu rekel: “Tekma je potekala zelo dobro. Vsi tekmovalci so imeli zelo visok nivo voženj. V primerjavi s prejšnjimi leti se je videlo napredek. Vidi se, da si veliko mladih želi priti na Olimpijske igre, tako da je bilo danes zelo težko. “Pipe” je bil v izvrstnem stanju in vsi so odlično “furali”. Vesel sem nad rezultatom, lahko bi bilo še bolje, a tako je, včasih se vse poklopi, včasih pa ne. Vse je super, sem vesel.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum :. Snežni žleb (m)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum :. Snežni žleb (ž)


Leave a Comment