Tina Maze dobila uvodni smuk sezone


Tina Maze je trenutno vodila v skupni razvrstitvi svetovnega pokala (foto: GEPA)

V kanadskem Lake Louisu so alpske smučarke začele s tekmami v hitrih disciplinah. Tina Maze je potrdila dobro formo, ki jo je pokazala na treningih, in prepričljivo ugnala konkurenco. Drugo mesto je pripadlo najboljši smučarki lanske zime Anni Fenninger, na tretje mesto pa se je uvrstila Tina Weirather.

Mazejeva se je na progo pognala s številko 20, v zgornjem delu smučala zadržano, v nadaljevanju pa v tehnično zahtevnih zavojih pridobila veliko hitrost, zato je v cilj prismučala 45 stotink hitreje kot takrat vodilna Fenningerjeva. 31-letna Črnjanka je nato lahko mirno pospremila nastope konkurentk, ki pa niso resneje ogrozile njene 25. zmage v svetovnem pokalu.

Veliko pozornosti je bila na današnji tekmi deležna štirikratna zmagovalka svetovnega pokala Američanka Lindsey Vonn, ki se je na bele strmine vrnila po enoletnem premoru zaradi poškodbe kolena. Zmagovalka 59 tekem svetovnega pokala, od tega jih je kar 14 dosegla prav v Lake Louisu, ni smučala slabo, čeprav se ob prihodu v cilj ni najbolj razveselila. Na koncu je za Mazejevo zaostala le 85 stotink in osvojila solidno 8. mesto.

S svojim uvodom v sezono mora biti zadovoljna tudi Ilka Štuhec, ki je zasedla 20. mesto. Ostali dve slovenski predstavnici Maruša Ferk in Vanja Brodnik nista ujeli trideseterice.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)


Leave a Comment