Tina Maze: “Malce jeze za slalom vedno koristi”


Tina Maze [foto: GEPA]

Zaradi sobotnega drugega mesta sem bila malce razočarana, zato sem bila na slalomu še toliko bolj zagnana. Spremljanje Fridine vožnje je še povečalo napetost pred startom in mi dalo dodatno voljo, da sem dala vse od sebe in smučala kolikor dobro sem lahko. Na koncu se je več kot izplačalo in ob prečkanju ciljne črte se mi je iz duše odvalilo veliko breme, ki mu je sledilo še večje veselje. Po dolgem času sem spet odpeljala oba teka brez večjih napak in upam, da bom takšno formo obdržala tudi naprej. Naslednja tekma v Moskvi je že čez nekaj dni, zato moram mojo koncentracijo usmeriti tja,” je po slalomski zmagi na Zlati lisici dejala Tina Maze, ki je že odpotovala proti Moskvi, kjer bo v torek nastopila na paralelni tekmi.

Organizatorji mariborskih tekem so v dveh dneh našteli preko 40.000 navijačev, ki so v večini navijali za trenutno daleč najboljšo smučarko sveta. “Domača publika mi je v soboto vzela malce koncentracije, v nedeljo pa dala krila in me vzpodbudila k odlični vožnji. Treba je paziti, da v trenutkih evforije ne izgubiš svoje poti in danes mi je to uspelo. Žal mi časa za praznovanje ne bo ostalo, upam pa, da bodo zmago proslavili vsi, ki me podpirajo. V času zmag je še toliko večji izziv ostati skoncentriran na lastne cilje, zato je moja glavna naloga ohranjati zbrane misli, dokler se sezona ne zaključi. Potem si bom tudi jaz lahko privoščila sproščen oddih,” dodaja Črnjanka.


Tina Maze [foto: GEPA]

Sem perfekcionistka

Meje si ustvarjamo sami in velikokrat smo sami sebi tudi največji nasprotnik. Sem izrazit perfekcionist, zato se zmeraj trudim svoje delo in dosežke izboljšati. Motivacije mi vsekakor ne bo hitro zmanjkalo in zmagati doma je po takšni sezoni noro, zato sem zelo ponosna in vesela. Tistih nekaj stotink, za katere sem v soboto zamudila prvo mesto, mi je dalo ravno prav emocionalnega naboja, da sem dobila dodaten zagon. Malce jeze za slalom vedno koristi,” je zaključila najboljša slovenska smučarka.

Leave a Comment