Tina Maze šesta na smuku v Lake Louisu

V malodane polarnih razmerah v Lake Louisu – v ciljni areni so namerili minus 30 stopinj Celzija – je drugi smuk sezone dobila Nemka Maria Hoefl-Riesch. Najmanj sta za njo zaostali Švicarka Marianne Kaufmann-Abderhalden na drugem in Italijanka Elena Fanchini na tretjem mestu.


Ekstremno nizkim temperaturam so dekleta kljubovala s posebnimi zaščitnimi maskami [foto: GEPA]

Start smuka, ki so ga zaradi meglice nad srednjim delom proge dvakrat prestavili za pol ure, je odprla ena najizkušenejših smučark Švicarka Frenzi Aufdenblatten. Najboljši nastop pred nastopom najhitrejše na tekmi se je posrečil Italijanki Eleni Fanchini s štartno številko 10. Dobro predstavo s treningov je Hoefl-Riescheva prenesla tudi na tekmo. V cilj se je za kar sekundo in 20 stotink pripeljala hitreje od Italijanke. Za Nemko, ki je slavila 25. zmago v karieri (in osmo smukaško) je najmanj zaostala Švicarka, ki se je na progo podala kot 30. Marianne Kaufmann-Abderhalde je presenetila z dobrim smučanjem in ob prihodu v cilj zaostala “le” za 70 stotink, kar je zadostovalo za drugo mesto.

Dober slovenski ekipni izplen

Pod slovensko zastavo so nastopile štiri smučarke. Tretja najhitrejša s prvega treninga Tina Maze, se je tudi tokrat na progo podala odločno, na četrtem merjenju vmesnega časa je bila že hitrejša od takrat vodilne Fanchinijeve, a v spodnjem delu popustila. S sekundo in pol zaostanka za Hoefl-Rieschevo je zasedla šesto mesto in zabeležila svoj najboljši rezultat na tekmovanjih v kanadskem Lake Louisu in najboljši dosežek doslej v hitrih disciplinah v olimpijski zimi. Tudi Ilka Štuhec je bila blizu najboljše deseterice, a ker je na progi storila preveč napak, je bil zaostanek slabih dveh sekund dovolj za 13. mesto.

S štartnima številkama 37 in 43 sta nastopili tudi Vanja Brodnik oziroma Maruša Ferk. Zadnja je s 25. mestom osvojila nekaj točk svetovnega pokala, Brodnikova pa se pričakovano ni približala najboljšim. Od zmagovalke je bila počasnejša za pet sekund in bila predzadnja.


Lindsey Vonn znova na štartu tekme za svetovni pokal [foto: US ski team/Facebook]

Po hudi februarski poškodbi je prvič na tekmi svetovnega pokala nastopila Američanka Lindsey Vonn, kateri je Lake Louise bržkone eno najljubših prizorišč, saj je tu že enajstkrat stala na odru za zmagovalke. Smukaška predstava se ji tokrat ni posrečila, obstala je izven trideseterice.

Jutri bo v Kanadi na sporedu drugi smuk, v nedeljo pa še superveleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)


Leave a Comment