Tina Maze tretja v smukaškem seštevku

Triindvajset tekmovalk se je v švicarskem Lenzerheideju pomerilo na zadnji smukaški tekmi sezone svetovnega pokala. Preizkušnja na 2300 metrov dolgi progi Silvano Beltrametti

S startno številko 2 je nastopila domačinka Fraenzi Aufdenblatten in s časom 1:32.88 ostala v vodstvu zelo dolgo oziroma vse do nastopa 18. po vrsti. To startno številko je nosila njena rojakinja Lara Gut, ki je za vožnjo porabila še 57 stotink sekunde manj časa in tako prevzela vodstvo. Le-tega pa je zadržala vse do konca tekme, še najbolj se ji je približala Avstrijka Elisabeth Goergl, ki je osvojila drugo mesto s samo petimi stotinkami zaostanka.


Anna Fenninger in Tina Maze [foto: GEPA]

Tina Maze je startala s številko 21, ki pa ji danes ni prinesla uvrstitve pri vrhu. Naša smučarka je na poti naredila nekaj manjših napak in imela na drugem in tretjem merjenju vmesnega časa dobre pol sekunde zaostanka, precej daljša pot okoli vrat v zadnjem delu proge pa je k času dodala še dve sekundi, tako da je bila na koncu uvrščena na 15. mesto.

Kljub temu je Tina v smukaškem seštevku točk osvojila odlično tretje mesto, k čimer so pripomogli predvsem trije vzponi na zmagovalni oder ter dodatne tri uvrstitve med deseterico.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lenzerheid :. Smuk (ž)
Lestvice: Svetovni pokal .: Smuk (ž)


Leave a Comment