Tina Maze v policijskih vrstah


Tina Maze na obisku v OŠ Črna na Koroškem [foto: Policija.si]

V prazničnih decembrskih dneh so policisti Policijske uprave Slovenj Gradec skupaj s slovensko športnico leta Tino Maze obiskali učence Osnovne šole Črna na Koroškem in jim predstavili preventivni projekt Policist Leon svetuje.

S pripravami na obisk so začeli že v začetku decembra. V dneh izjemnih obremenitev in doseganja vrhunskih rezultatov se je najboljša slovenska smučarka z velikim razumevanjem in veseljem odzvala vabilu. Tako so se ob dobrem sodelovanju z vodjo Oddelka vrhunskih športnikov Policijske akademije Francem Rožmanom in komandirjem Policijske postaje Ravne na Koroškem Ladislavom Krivcem dogovorili za skupen obisk učencev enega izmed razredov OŠ Črna na Koroškem.

Kar je bilo dogovorjeno, je bilo tudi storjeno. Dan pred božičem so smučarka Tina Maze, vodja policijskega okoliša Policijske postaje Ravne na Koroškem Tomaž Strmčnik, komandir in pomočnik komandirja ter slovenjgraški tiskovni predstavnik obiskali učence.

Obisk domačinke Tine Maze, ki je v tistih dneh prejela prestižno nagrado za najboljšo slovensko športnico za leto 2010, je zelo razveselil vodstvo šole in predvsem učence, saj je mnogim izmed njih vzornica, nekateri pa se tudi sami aktivno ukvarjajo s smučanjem.

Tokratni obisk je ponovno potrdil uspešnost projekta Policist Leon svetuje, ki je nastal prav na Koroškem, izkoristili pa so ga tudi za skupno fotografiranje. Fotografije bodo objavljene na naslovnici zgibanke Kažipot mojega policijskega dela, ki jo na PU Slovenj Gradec izdajajo vse od leta 2008. Kažipot razdelijo vsem zaposlenim, hkrati pa vsakič znova poskrbijo tudi za njegovo promocijo v zunanji javnosti.

Za njen dragoceni čas, ki ji ga med smučarsko sezono vselej primanjkuje, se je vrhunski športnici v imenu PU Slovenj Gradec posebej zahvalil tiskovni predstavnik Peter Pungartnik. Hkrati ji je čestital za dosežene rezultate in naziv najboljše slovenske športnice ter ji zaželel zdravja in uspehov tudi v prihodnje.

vir: policija.si

Leave a Comment